Zeges in omloop voor Videler, Kortekaas en Van der Zaal

Geen berichten
Zeges in omloop voor Videler, Kortekaas en Van der Zaal

Afgelopen zondag organiseerde RTV De Bollenstreek de ‘Omloop van de Bollenstreek’. De wedstrijd maakt deel uit van het Wielercircuit Bollenstreek, een competitie van kermiskoersen die in de maand september tijdens de diverse feestweken in de streek worden gehouden.

Op het 4500 meter lange ‘Puntenbugparcours’ over Spekkelaan, Loosterweg-Zuid, Essenlaan en Achterweg-Zuid werd gestreden in verschillende categorieën. De Amateurs beten het spits af. Er waren diverse uitlooppogingen, maar de kleine groepjes die los wisten te komen van het peloton werden al snel weer ingerekend. Toen Jorne Videler het anderhalve ronde voor het eind solo ging proberen, leek niemand erin te geloven dat die eenmansactie ver zou dragen. Dat bleek een verkeerde inschatting want de 37-jarige ex-prof uit Amstelveen wist zijn vlucht tot het eind vol te houden. Zo’n twintig seconden achter hem werd de sprint van het peloton gewonnen door Imo de Pruijssenaere de la Woestijne. Derde werd Jesse Lagendijk.

Bij de Basisleden kwamen alleen renners en rensters uit de Bollenstreek in actie. Na een zenuwachtige koers, waarin vooral veel gekeken werd en vanwege de wind weinig vluchtpogingen werden aangedurfd, draaide het uit op een massasprint. Daarin bleek Voorhouter Ron Kortekaas over de rapste benen te beschikken (zie foto). Zijn plaatsgenoot Ron van Dam werd tweede en Noordwijkerhouter Chris Cappel derde. Van Dam behoudt zijn blauwe leiderstrui in de categorie 40-plus, maar heeft Kortekaas nu op één punt achterstand in zijn nek hijgen. Bij de 40-min nam Ruud Duivenvoorden de gele leiderstrui over van Klaas van Hage. Na Noordwijkerhout kwam Sjoerd van Kampen ook in Lisse als eerste 40-minner over de meet, maar omdat hij in de eerste wedstrijd in Noordwijk viel heeft ie in de laatste twee wedstrijden nog een gaatje te dichten.

In de categorie Sportklasse kneep een viertal er tussenuit. Dennis van der Zaal, Justin Plijter, Bart van Ruiten en Chris Simpson wisten elkaar goed te vinden. Het verschil met de achtervolgende groep was zo’n 25 seconden toen Nick Toonen en klassementsleider André van Reek probeerden de oversteek te maken. Het bleek een vergeefse poging, waardoor de vier vluchters het onderling mochten gaan uitmaken. Van der Zaal won, voor Plijter en Simpson. Na twee wedstrijden heeft Hillegommer Plijter nu de roze leiderstrui om de schouders.

Het Wielercircuit Bollenstreek wordt zaterdag 16 september vervolgd met de Ronde van Voorhout. Op zondag 24 september volgt de finale in Lisse.

Dolly van der Laan maakte foto’s van de omloop. Je vindt ze hier:  https://myalbum.com/album/MoBsVAa6GNPJ

De standen in het Wielercircuit Bollenstreek zijn nu als volgt:

 

Geen berichten

Back to Top