Volgwagens in de sloot & heel veel valpartijen: chaos in Drenthe!

Geen berichten
Volgwagens in de sloot & heel veel valpartijen: chaos in Drenthe!

Gisteren reden de nieuwelingen en junioren de Noord-Drentse Dorpenomloop, een wedstrijd die bjina altijd garant staat voor chaos, waaiers en een harde koers. Bij de nieuwelingen bleek dit zeker het geval. Etienne van Poecke reed lek en vlak bij hem rijdt een volgwagen de sloot in. Beide nieuwelingen van de RTV wisten de klassieker te finishen, maar door een stuk of 7 valpartijen in de finale bleven echte resultaten uit. Etienne werd 91ste en Rik Heurter kwam als 103de over de streep. Nadat er een uur gewacht was op het voorwiel van de RTV (die lag nog in die auto die in de sloot lag) konden de nieuwelingen eindelijk huiswaarts, waar bleek dat Etienne het nieuws gehaald had door het gekke voorval dat zich voordeed vlak bij hem gebeurde.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/135068/Opmerkelijk-Neutrale-wagen-in-sloot-tijdens-Noord-Drentse-Dorpenomloop

 

Luke Kooij en Casper Polet deden mee bij de junioren. Beide mannen kregen al heel vroeg in de wedstrijd te maken met moeilijkheden en moesten het peloton laten gaan nadat er enkele valpartijen voor hun gebeurden. Casper reed samen met zijn achtervolgende groep compleet de verkeerde kant uit en verloor anderhalve minuut in de zoektocht naar het parcours. Het is dan ook een wonder te noemen dat ineens het peloton met de volledige karavaan stil langs de kant van de weg stond zodat de mannen konden aansluiten. Er waren te weinig ambulances en er werd besloten te wachten. Deze keuze was zeker niet slecht, want Casper telde in het eerste wedstrijd-uur maar liefst 8 valpartijen. Luke Kooij had pech, kwam achter een val te zitten, en moest na 40km uit koers. Casper had het op zijn beurt ook heel zwaar en moest even later, na 76km, uit koers.

 

Kortom: het was complete chaos vandaag in Drenthe. De nieuwelingen en junioren hebben dan misschien wel geen geweldige resultaten behaald, ze hebben wel weer een hele ervaring opgedaan. Volgende week staat de Omloop van de Maasvallei op het programma, dus dan zal het niet anders zijn!

Geen berichten

Back to Top