Verslag 3-daagse naar Postillion Hotel in Putten vanaf 25 mei 2018.

Geen berichten

Groep Hoogkamer, Wendy’s team en Van de Berg BV.

 

Donderdag 24 mei.

‘s Avonds was er de briefing om 19:30 uur en kon men tevens de tassen inleveren, zodat we de volgende ochtend op tijd konden starten. Toen alles duidelijk was, is iedereen “vroeg “naar bed gegaan, want de vrijdagmorgen begon voor sommige al om 05:30 uur met de wekker.

 

Vrijdag 25 mei.

Vanaf 6:00 uur was René van Kesteren al in het clubhuis voor ons, zodat de koffie klaar stond voor ieder die daar trek in had. Vanaf 06:15 uur druppelde iedereen langzaam maar zeker binnen en ieders verbazing was groot toen bleek dat onze eigen Wim Brama er was om ons uit te zwaaien. Dit was een mooi en emotioneel moment voor ons allen! Super Wim, fijn dat je er op deze manier toch ook een beetje bij was.

Gerrit begon bij aankomst direct met het inladen van de bus en kreeg daar de nodige hulp bij.

Om 06:45 uur werden er (groeps)foto’s gemaakt, natuurlijk ook met Wim erop en om 07:O0 uur gingen we van start, allemaal in hetzelfde tenue.

Bij Weteringbrug (dus nog binnen het ½ uur) een klein ongelukje, maar gelukkig konden we onze rit vervolgen.

Na 54 km was er in Oudewater koffie met gebak. Daar vertrokken we weer voor de volgende 41 km naar Wijk bij Duurstede, waar we bij café de Engel stopten voor een heerlijke lunch.

Na 133 km hadden we nog een bakkie met een mega bak gebak in Otterlo. Daarna gingen we vol goede moed verder voor de laatste 35 km.

We reden het laatste stuk veel door de bossen, waar geen zon was en waar het vlak voor ons had geregend. We reden duidelijk achter een flinke bui aan en we werden dus niet nat van een regenbui, maar van opspattend water van je voorganger.

Na 168 km arriveerden we om 17:11 uur bij het Postillion Hotel aan het Veluwemeer, gemeente Putten.

Daar konden we onze fietsen netjes in een afgesloten stalling zetten. Snel naar binnen voor een drankje waarbij de kamersleutels door Wendy werden uitgedeeld. Daarna allemaal even lekker douchen. Om 19:00 hadden we een Pasta diner, wat prima smaakte.

’s Avonds hebben we nog wat met elkaar gedronken, maar om +/- 22:15 uur werd het overal stil.

Met z’n 12-en in 6 x 2-persoons kamers ging ieder de nacht in om de volgende dag weer fris op te kunnen staan.

Zaterdag 26 mei.

Na een niet voor iedereen rustige nachtrust, zaten we de volgende morgen om 08:30 uur aan een goed en uitgebreid ontbijtbuffet. Door het ongeval van dag 1 hadden we toch een klein probleempje met één van de fietsen, dus is de fietsenmaker ter plaatse gebeld. Gelukkig kon hij gelijk terecht en ging hij met Gerrit in de volgwagen naar de fietsenmaker. Ze waren precies op tijd terug voor de rit, maar nu met een gerepareerd derailleur, die toch wat gebogen was na de val.

 

Gelukkig wist de rest zich ondertussen prima te vermaken want onder leiding van Wendy werd er driftig meegedaan met de rek- en strek oefeningen die zij terplekke verzon. Een paar squats, lunges, rekken en strekken van armen en benen en uiteindelijk werd er door verschillende zelfs De Kikker in het gras uitgevoerd. Natuurlijk zijn hierbij ook gelijk de lachspieren meegenomen en dit beviel zo goed dat de organisatie heeft besloten om dit vanaf heden in het draaiboek op te zullen nemen…. 

 

Maar goed, de fietsen waren ondertussen zo goed en zo kwaad als dat ging weer opgepoetst en alle spieren waren weer soepel. Dus toen Gerrit weer aankwam, stonden we klaar voor vertrek. Deze dag stond er 86 km op de planning.

Met vandaag wisselende kopmannen en ieder in eigen tenue, vertrokken we om 10:20 uur vanaf het hotel. Dit was een prachtige tocht die voor ons was uitgezet door de toervereniging ter plaatse.

Na 40 km kwamen we in Epe aan voor de lunch in Eetcafé de Slimmerick. We hadden hier een tafel binnen in het restaurant en gezien de enorme warmte deze dag (het was in de middag rond de 30 graden!), was dit best even aangenaam.

Rond 13:30 uur gingen we verder met de laatste 46 km (wat er uiteindelijk 48 zijn geworden) terug richting het hotel. Dit stuk reed één van de mannen niet mee, want hij kreeg tegen lunchtijd kramp in zijn hamstring en om verder onheil te voorkomen legde hij de laatste kilometers al zittend af in de volgwagen bij Gerrit. ’s  Avonds heeft Gerrit hem daar gemasseerd. Die Gerrit kan ook alles!!!!!

Het was een hele mooie route waarvan wederom een groot deel door de bossen. Dat was natuurlijk heerlijk met deze temperaturen en om het nóg heerlijker te maken, werd er op een super lekkere cornetto getrakteerd voordat we aan de laatste 10 km begonnen.

Om 16:20 uur bereikten we na 88 km ons hotel aan dat mooie Veluwemeer en men gelooft het of niet, maar toch is het waar: onze 2 meiden liepen zo met wielerkleren aan het Veluwemeer in, tot wel 50 meter van de kant. Daarna met al die natte kleren zo hier en daar op de schoot van de mannen gaan zitten, natuurlijk! Frans was deze dag 42 jaar getrouwd en gaf een rondje dus uiteraard hebben we ook nog voor hem gezongen!

Na één of voor sommige enkele drankjes en een bittergarnituurtje ging ieder douchen en zichzelf klaarmaken voor het diner dat om 19:00 uur begon.

Deze keer hadden we een 3-gangendiner met als voorafje een bospaddenstoelensoep, waarna je kon kiezen tussen Biefstuk of gebakken Poon met nog een heerlijk toetje na.

 

In een gereserveerde hoek van de Lounche trad onze Gerrit Heen-en-Weer van ± 21:45 – 22:15 uur op als Giuseppe Traperoni, met zijn overbekende liedjes  als Boodschappentas, Confetti in mijn onderbroek, Homo sapiens enz. Er werd meegeklapt, meegezongen en er kwam zelfs een polonaise tot stand. Het was weer super gezellig en ieder heeft hier van genoten. Voor ieders informatie: Gerrit is te boeken voor feesten en partijen.

Om 22:30 uur was het rustig en gingen de meesten naar bed. De meeste, want er waren er nog een aantal die buiten nog een afzakkertje hebben genomen…

 

Zondag 27 mei.

Na een heerlijk ontbijt, hadden Wendy en Hans uitgecheckt en konden we beginnen aan onze inmiddels vertrouwde rek- en strek oefeningen waarna we om 09:20 uur richting Lisse vertrokken.

Na 41 km kwamen we om 11:30 uur aan bij van der Valk in Leusden voor een uitgebreide koffiestop. Deze keer hadden we geen appelgebak, maar was er een diverse keus aan gebak. Dat is ook wel eens lekker, want eigenlijk eet je verder bijna nooit meer iets anders dan appelpunten.

Eén van de mannen stapte na de koffie voor het volgende gedeelte in de volgwagen met last van zijn zitvlak. Nou, troost je maar want je was de enige niet met een pijnlijk zitvlak, dus je hoeft je nergens voor te schamen! Haha er is bij menigeen flink vaseline/ purol gesmeerd en dat is na die 3 dagen fietsen wel nodig ook.

Om 14:45 uur kwamen we na 93 km aan bij Eetcafé de Schans in Vinkeveen waar het hoogste tijd was voor een lunch. We kwamen aan terwijl het zonnetje nog heerlijk scheen, maar terwijl we op de soep zaten te wachten werden we al door de bediening gewaarschuwd dat er een flinke bui onderweg was. Gelukkig was er binnen nog genoeg plek, dus zijn we precies op tijd en nog net voor de bui naar binnen gegaan. Daar kregen we een heerlijke soep met luxe belegde broodjes en natuurlijk voldoende drinken voor ieder.

 

Na deze late lunch weer op de fiets voor het laatste stuk naar Leimuiden. Dit stuk hebben we wel wat regen gehad, maar gelukkig viel het meeste ernaast. Na 118 km kwamen we rond 17:10 uur bij Mr. Ed aan alwaar de meeste het thuisfront hebben gebeld (als je je partner/ familie 3 dagen niet hebt gezien dan is het toch altijd een fijn moment om elkaar weer in de armen te nemen en een heerlijke knuffel te ontvangen).

Daar kwamen we na 134 km om 17:50 uur aan bij de kantine waar onze partners/ familie, inclusief Wim Brama ons een zeer warm welkom compleet met toeters en bellen gaven.

Na dit zeer warme en fijne ontvangst hebben we met elkaar nog een afscheidsborrel genomen en nog even gezellig na gekletst met elkaar.

Tot slot nog een bedankje over en weer en na een warm afscheid van elkaar ging ieder moe maar zeer voldaan weer naar huis.

 

Geen berichten

Back to Top