Tour de Lisse laat zich door noodweer niet kisten

Geen berichten
Tour de Lisse laat zich door noodweer niet kisten

Het noodweer van afgelopen woensdag op donderdagnacht heeft ook de Tour de Lisse dwars gezeten. Bij aankomst op het parcours van RTV De Bollenstreek moest de organisatie donderdagmiddag vaststellen dat er behoorlijk wat water op de baan was blijven staan. Vooral na start/finish en in bocht drie stonden grote plassen.

Door het graven van geulen en het laten aanrukken van een pomp werd getracht nog iets van het prijsgegeven asfalt terug te winnen, maar het was tevergeefs. Het was letterlijk dweilen met de kraan open. De bermen bleken zo verzadigd met water dat elke liter die naar de sloot werd gepompt er prompt uit de berm lekkend weer bij kwam. De plassen werden daarop met pylonen afgezet en er werd gerekend op de stuurvaardigheid van de deelnemertjes. Die bleek dik in orde, want de wedstrijd kon zonder problemen doorgang vinden.

Het onweer van de voorgaande nacht speelde ook de reporter van de Tour de Lisse parten. Zijn internetrouter bleek door blikseminslag onherstelbaar beschadigd, waardoor hij donderdagavond na de wedstrijd geen verslag, uitslagen en foto’s op de website van RTV De Bollenstreek kon plaatsen. Met het nodige kunst- en vliegwerk (het onweer bleek ook internetverbindingen op andere plaatsen in de streek te hebben lamgelegd) gebeurde dat vrijdag alsnog.

Want zoals de Tour de France op niemand wacht, laat de Tour de Lisse zich door niemand stoppen. Zelfs niet door de weergoden.

Geen berichten

Back to Top