Tour de Lisse 2017 is begonnen!

Geen berichten
Tour de Lisse 2017 is begonnen!

Maandag 19 juni is de 42ste editie van de Tour de Lisse van start gegaan. Zoals ook bij de echte Tour werd begonnen met een proloog. Die ging van buurtschap De Engel naar het parcours van RTV De Bollenstreek aan de Spekkelaan. De 31 deelnemers gingen de strijd tegen de klok ondanks de warmte fanatiek aan. Het door de organisatie beschikbaar gestelde drankje ging er na afloop dan ook goed in.

Giovanni Cozijn raffelde de tijdrit het snelst af. Hij had voor de 2 kilometer 3 minuten en 29 seconden nodig en bereikte daarmee een gemiddelde snelheid van bijna 35 kilometer per uur. De snelste tijd was ook goed voor de gele trui. Het roze voor het snelste meisje ging naar Patricia Koot die slechts 8 seconden toegaf op de winnaar en daarmee tweede werd. Derde eindigde Sem van Ruiten op 12 seconden.

Voor één deelnemer startte de tour met iets meer dan de normale wedstrijdspanning. Door een lekke band vlak voor zijn start moest een reservefiets worden aangerukt, maar die kwam niet op tijd. Het probleem werd opgelost door ploegleider Gerard Looijestijn, die zijn eigen wiel professioneel in de fiets van de pechvogel stak. En zo kon iedereen toch op pad voor de zes etappes die de Tour de Lisse ook dit jaar weer telt. Dinsdag, donderdag en vrijdag zijn er criteriums over 10 ronden, woensdag een ploegentijdrit en zaterdag de afsluitende individuele tijdrit. Alle dagen wordt gestart om 19.00 uur, met uitzondering van zaterdag als al om 18.30 uur wordt begonnen.

De uitslag van de proloog (tevens klassement na dag 1) is hier te vinden: Tdl-2017-Stand 19-06-2017 (1)

Dolly van der Laan en Tom van Leeuwen waren er weer bij om foto’s te maken.

De foto’s van Dolly vind je hier: https://myalbum.com/album/Y6bjuelg1fvW

Die van Tom staan hier: https://photos.google.com/share/AF1QipM0tHEybyvIgydtaT8uO_W7o3E54D4mNdnZoeyvcz_qKn5VZd6pANtBMoVDswIl-g?key=QVVvNFNfNXdNazVFRGNvYXdoeWVQc2tWNUt3TGV3

Geen berichten

Back to Top