Start Toerseizoen met natte sokken.

Geen berichten

Afgelopen zondag 4 maart is het toerseizoen  2018 van start gegaan, zo’n 55 toerfietsers durfden het aan om bij de eerste tocht van ongeveer 50 km van start te gaan. Het weer was goed, wel koud met een behoorlijk briesje maar niet zo koud als de dagen ervoor.

Het was droog waarom dan met natte sokken? Bij het openen van het clubhuis om 08.00 uur in de ochtend was stromend water te horen. Al gauw bleek dat er ergens een waterleiding was gesprongen, wellicht bevroren geweest, leiding gescheurd en nu met de dooi kreeg het water vrij spel.

Wanneer dat precies is gebeurd weten wij niet maar aan het water in de beneden toilet en de gang te zien moet dat toch al enkele uren zo niet een dag aan de gang zijn geweest.

Alle hens aan dek, zo snel mogelijk nog wat water in emmers en op een primitieve manier koffie zetten want de toerders wegsturen dat kan toch niet.

De hoofdkraan dicht, de toiletten niet te gebruiken en onze gasten toch van koffie voorzien, de dames achter de bar hebben het toch maar weer geklaard.

Wat daardoor, niet vergeten maar niet meer geregeld kon worden was onze appelpunt die gewoonte getrouw aan het eind van de eerste toertocht gratis uitgedeeld wordt. Deze houden jullie tegoed voor de 2e tocht zondag 11 maart.

Maandagmorgen zijn enkele leden van de onderhoudsgroep driftig bezig geweest en is tijdelijk een deel van de waterleiding afgestopt zodat er verder door het pand weer water is. Overwogen wordt nog of het beter is om dat deel van de leiding te verplaatsen zodat bij een volgende vorst ons deze ellende bespaard blijft.

Geen berichten

Back to Top