Schitterend weer en spannende koersen in Hillegom

Geen berichten
Schitterend weer en spannende koersen in Hillegom

Zondag 15 september scheen de zon volop tijdens de Ronde van Hillegom en was het schitterend weer.

Zoals gebruikelijk begon de dag met de AGU Kids Koersen, waar circa 40 enthousiaste kinderen in 3 categorieën (7-8, 9-10 en 11-12 jarigen) streden om de titels voor snelste meisje en jongen. Langs de kant stonden veel ouders en oma’s en opa’s de kinderen luidkeels aan te moedigen. Er klonken diverse vrolijke deuntjes uit de speakers en het was een gezellige drukte achter de hekken.

 

Basisleden

Bij de basisleden stonden 32 renners aan de start. Er werd gekoerst over 23 ronden van 1,5 kilometer met 5 premiesprints en een leidersprijs voor de renner die het vaakst als eerste over start/finish komt. En uiteraard werd er ook gestreden voor de dag uitslag en om de leidersprijs in het Wielercircuit Bollenstreek.

Het peloton werd vanaf de start al gauw op gang getrokken door Dennis Oolbekkink, die vervolgens gelijk een eerste ontsnappingspoging inzette. De mannen van Novink wisten te voorkomen dat er vroeg in de wedstrijd iemand kon wegrijden. Even later was er een ontsnappingspoging van Joram Verkerk; waarop de gebroeders Van de Reep reageerde door gelijk in de achtervolging te gaan.

 

Na de tweede premiesprint was het peloton weer compleet en probeerde Dennis Oolbekkink het een tweede maal om weg te rijden. De poging daarna van Andre van de Reep om weg te rijden hield wat langer stand, tijdens een ontsnapping waarbij tevens Arjan Tetteroo aansloot. Halverwege de koers (na 12 ronden) was het gehele peloton echter weer samen. Met nog 9 ronden te gaan is het Gerben van de Reep die probeert weg te rijden en de ronden daarna zijn het Bas Smallegange en Gert-Jan Hogervorst die proberen tevergeefs weg te komen uit het peloton. Met nog 5 ronden te gaan op het bord is het Joram Verkerk die het lukt om zichzelf 5 seconden los te rijden van het peloton. Toch is het gehele peloton weer samen in de laatste drie ronden van de koers, zodat een massasprint onvermijdelijk is. Door een valpartij in de laatste ronde van Marc Stouten kan hij niet mee sprinten en raakt hij helaas zijn goede positie in het klassement kwijt.

 

In de sprint is Camiel Zwart de te vroeg juigende Arie van Ooijen net voor en wint hij de Ronde van Hillegom. Derde wordt Klaas van Hage en hij blijft hierdoor leider in het klassement van het Wielercircuit Bollenstreek. Als snelste vrouw is gefinisht Denise van der Hulst. Winnaar in de premiesprints wordt Dennis Oolbekkink.

 

Voor de nieuwe tussenstand in het klassement van het Wielercircuit Bollenstreek, zie: Klassement basisleden 2019_5

 

Burgerronde

Aan de start van de burgerronde stonden in totaal 28 renners. Er wordt een sportieve koers gereden, waarin diverse ontsnappingen en pogingen daartoe zijn te zien. Toch eindigt de wedstrijd in een massasprint waarin Richard Boterbloem de snelste is. Tweede wordt Adriaan Bijl en derde wordt Hans Weijers.

 

 

Sportklasse

Bij de Sportklasse staan in het totaal 44 renners aan het vertrek. Hun koers gaat over ruim 40 kilometer (27 ronden) en er zijn 6 premiesprints. In de eerste paar ronden zijn er ontsnappingspogingen van Robert Buts en Daniel Klein. Meerdere keren probeert ook RTV’er Michael McKay het om los te komen uit het peloton door flink op kop te sleuren.

 

Halverwege de koers is er twee maal een duo dat even de ruimte krijgt van het peloton, maar al gauw weer wordt opgeslokt. Het zijn Tim Wagena en Jelmer Draaisma die het gezamenlijk proberen. Een paar ronden later zijn het Fedor Hes en Mark Rijntjes die proberen weg te komen. De pogingen leiden echter niet tot succes en met nog 6 ronden te gaan op het bord is er weer een compleet peloton gevormd. De laatste paar ronden zijn het op kop Jacco Konijn en Max Goote die proberen weg te rijden uit het peloton, maar meer dan een fietslengte krijgen zij niet. In de massasprint die volgt wordt Mark Rijntjes eerste en volgen Jacco Konijn als tweede en Max Goote als derde (die hun ‘minimale’ voorsprong dus niet konden volhouden). In de top 10 eindigde uiteindelijk heel verdienstelijk drie RTV’ers. Hans van Eijk greep met zijn vierde plek helaas net naast het podium; Michael McKay werd zesde en Theo Roelofs werd negende.

 

 

Voor de volledige uitslag van de koers bij de Basisleden en de Sportklasse, zie: https://results.sporthive.com/events/PC1727348

Voor diverse foto’s gemaakt in Hillegom door Dolly van der Laan, zie: https://www.facebook.com/groups/1614856682121536/permalink/2471738259766703/

 

 

Geen berichten

Back to Top