RTV-successen in de Omloop van de Bollenstreek

Geen berichten
RTV-successen in de Omloop van de Bollenstreek

Zondag 8 september was het in Lisse tijdens de Omloop van de Bollenstreek een dag met successen voor de Bollenstrekers. Jammer van een aantal lekke banden, maar vooral de valpartijen in elke categorie waren een minpuntje. Verder liet het weer zich niet van zijn allerbeste kant zien; eerst leek het wel mee te werken, maar later waren er toch nog wat spetters. Verder in de loop van de middag gelukkig wel prima weer.

Sportklasse

Bij Sportklasse stond een peloton van circa 70 renners aan de start. Het werd een redelijk gesloten koers, eindigend in een massasprint die werd gewonnen door Sven Roggeveen. Tweede werd Mark Rijntjes en knap derde werd RTV’er Hans van Eijk.

 

 

Vrouwen

Bij de vrouwen bestond het startveld uit circa 30 dames. Tessa Neefjes van SwABo ladies werd in een levendige koers met veel ontsnappingen eerste uit een kopgroep van drie rensters. Michelle de Graaf werd tweede en Alicja Verhagen werd derde. Yonna van Dam en Eva Bijwaard (beiden ook rijdend bij SwABo ladies) reden daarachter een gezamenlijke ‘koppeltijdrit’ voor de plekken vier en vijf en bleven het naderende peloton nog net voor. In het peloton werd SwABo lady Isabel Tambach achtste.

 

 

Amateurs

Bij de Amateurs waren er helaas meerdere valpartijen; met name de laatste ronde werd ontsierd door twee grote valpartijen. Tijdens de koers waarin 60 renners startten waren er enkele ontsnappingen, maar uiteindelijk ging een compleet peloton op de eindstreep af. Onze RTV’er Kees Heemskerk belandde op het hoogste podium. Tweede in de sprint werd Jorne Videler en derde werd Jeroen Martens.

 

 

Basisleden

De koers voor de basispas renners uit de regio begon met een vroege ontsnapping van Stan van der Hulst. Hij kon een ruime voorsprong opbouwen, maar werd uiteindelijk toch teruggepakt door het peloton. Zo draaide de koers toch uit op een massasprint, waarin nog wel een valpartij viel te betreuren. Marc Stouten was de snelste man en wist te Omloop te winnen. Tweede in de sprint werd Camiel Zwart en derde werd Klaas van Hage. Klaas van Hage blijft met twee punten voorsprong op Marc Stouten de leider in het klassement van het Wielercircuit.

Voor de huidige stand in het Wielercircuit Bollenstreek, zie Klassement basisleden 2019_3

De organisatie kijkt terug op een mooie middag koersen. Graag zien we nog wel meer Basispassers aan de start; de Omloop is namelijk een uniek rondje dat we niet alleen voor het publiek organiseren, maar vooral voor de rensters en renners uit de Bollenstreek.

 

 

Voor alle uitslagen van de gehele dag, zie https://results.sporthive.com/events/PC1723422

 

Voor een ruim aanbod aan foto’s, kijk op de Facebook-sites van:

  • Rob Janssen (link),
  • Dolly van der Laan (link) of
  • Hans Steekers (link).

 

Geen berichten

Back to Top