RTV blijft bezemwagen voor in kletsnat Veendam

Geen berichten

‘Gelukkig heeft het maar één keer geregend,’ veronderstelde Casper na de trip naar Veendam: ‘van vrijdag bij aankomst tot zaterdag, 2 minuten voor vertrek.’ U begrijpt dat het behoorlijk nat was in Veendam, de plaats waar de start en finish van de Kleine Omloop van de Veenkoloniën was. Igor, Etienne en Casper gingen samen met Frank de ploegleider en Tim op stap.

 

Vrijdagavond kwamen de mannen aan in Veendam. Na wat gezelligheid in het restaurant en een goede nachtrust zaten de renners om zeven uur keurig aan het ontbijt. De sfeer was gespannen, 14 september 2014 was de laatste keer dat een nieuweling een klassieker uit wist te rijden. En daar moest verandering in komen!

 

Op nog geen kilometer afstand was de permanence. Na alle verplichtingen voor de start werden de renners uiteindelijk stipt om 10:00uur weggeschoten voor alweer de 22ste editie van deze klassieker. Casper kon vanuit de neutralisatie een mooi plekje voorin in het peloton bemachtigen en niet ver daarachter zaten Igor en Etienne.

 

Na een nerveuze en bovendien kletsnatte start konden valpartijen niet uitblijven. Doordat de mannen goed van voren zaten konden ze al vele crashes ontlopen. Helaas was er na 12km een valpartij waar Etienne achter zat. Hij moest dus gaan achtervolgen, samen met een paar anderen. Slechts enkele kilometers later lag Casper ook plotseling tegen het asfalt.

 

Uiteindelijk kwam Casper in een grote groep terecht en Etienne wist daarbij aan te sluiten. De achterstand na de eerste omloop bedroeg 2:30 minuten op het peloton, met daarin ook Igor.

 

De wind kwam steeds meer opzetten maar Igor bleef knap in de eerste groep. Casper en Etienne hadden alle moeite om de achtervolgende groep goed te organiseren en bleven vechten voor wat ze waard waren. Iedereen in de groep dacht dat het een verloren zaak was maar wonder boven wonder waren de heren na 70 kilometer koers nog gewoon in de wedstrijd. Nog 10 kilometer van het doel verwijderd!

 

De aankomst van het eerste peloton werd helaas verstoord door een valpartij op nog geen kilometer van de meet. Hierdoor kon Igor niet meesprinten om de eindprijzen maar behaalde hij wel een zeer verdienstelijke 43ste plek van de 135 deelnemers.

 

Bijna zes minuten later kwam de groep met Etienne en Casper aan. Casper won de sprint van dat peloton en behaalde een 54ste plek. Etienne finishte daar kort achter als 65ste.

 

Het doel is dus bereikt, RTV de Bollenstreek heeft eindelijk weer eens een resultaat in een nieuwelingenklassieker behaald. Vol trots keerde de mannen terug naar huis.

 

Helaas heeft Casper thuis te horen gekregen dat hij naast zijn schaafwonden ook nog twee gekneusde ribben heeft, en dat betekent voor hem hoogstwaarschijnlijk dat het seizoen erop zit.

Geen berichten

Back to Top