Ronde van Hillegom kan niet doorgaan

Geen berichten
Ronde van Hillegom kan niet doorgaan

Op last van de gemeente Hillegom zal de Ronde van Hillegom dit jaar niet doorgaan. Dat betekent dat het Wielercircuit Bollenstreek niet uit de geplande 6, maar uit 5 wedstrijden zal bestaan.

De Ronde van Hillegom stond voor zondag 17 september op de kalender. In Hillegom wordt op dit moment echter gewerkt aan de Weeresteinstraat en is er voor lokaal verkeer een omleidingsroute ingesteld. Die loopt onder andere over de Valckslootlaan, die deel uitmaakt van het parcours van de jaarlijkse wielerronde. De gemeente ziet geen kans het verkeer op een andere manier om te leiden.

Door RTV De Bollenstreek en de Harddraverijvereniging Hillegom is nog een alternatief parcours elders in het dorp voorgesteld, maar ook dat stuitte op bezwaren, onder andere van de hulpdiensten. Burgemeester Arie van Erk zag dan ook geen andere mogelijkheid dan het afgelasten van het wielerspektakel.

Wielerliefhebbers hoeven echter niet te treuren; op zaterdag 16 september zijn ze van harte welkom in Voorhout. RTV De Bollenstreek hoopt volgend jaar ook in Hillegom weer van de partij te zijn.

Geen berichten

Back to Top