Regen spelbreker in Voorhout

Geen berichten
Regen spelbreker in Voorhout

De weergoden waren de Ronde van Voorhout afgelopen zaterdag niet gunstig gezind. De regen in combinatie met het technische parcours maakten er een hachelijke onderneming van en niet veel renners bleken bereid lijf, leden en materiaal in de waagschaal te stellen. Bij de Sportklasse stonden er slechts 15 renners aan het vertrek. Valpartijtjes konden niet uitblijven. Uiteindelijk wisten negen man zich aan de kop van de wedstrijd te handhaven en moest het in een sprint worden uitgemaakt. Bob Jonkheer won die voor André van Reek en Bart van Ruiten. Laatstgenoemde nam de roze leiderstrui over van Justin Plijter, die niet verder kwam dan een zevende plaats. Met in het klassement vijf renners binnen de drie punten van elkaar, kan het aanstaande zondag tijdens de finale in Lisse (aanvang 15.45 uur) nog alle kanten op.

Bij de Basisleden gingen er iets meer renners en rensters van start en die hadden meer geluk met het weer. De regen was gestopt en hoewel er nog op een nat wegdek werd gestart, droogde dit snel op. Het technische parcours bleek niet iedereen op het lijf geschreven en aan de achterkant stond de deur dan ook spreekwoordelijk open. André van de Reep wilde zich in eigen dorp duidelijk bewijzen, maar zijn demarrage droeg niet ver. Ruud Duivenvoorden, klassementsleider bij de 40-min, timede zijn aanval beter. Hij koos twee ronden voor het einde het hazenpad en had op de bel een voorsprong van tien seconden. De veronderstelling van speaker Henk van der Linden “dat ie dat wel ging houden” bleek ietwat voorbarig, want bij het uitkomen van de laatste bocht bleek de voorsprong geslonken tot nog enkele tientallen meters. Het sprintende peloton leek de stil vallende Duivenvoorden ‘op te gaan vreten’, maar op de meet hield ie nog juist een banddikte over. Ron Kortekaas kwam net te laat, maar bleef op zijn beurt Marc Stouten weer nipt voor.

Duivenvoorden verstevigde door zijn zege zijn leidende positie in het klassement bij de 40-min en het moet zondag in Lisse raar lopen wil hij het geel nog prijsgeven. Omdat Ron van Dam in de sprint niet verder kwam dan de vijfde plaats, moest ie de blauwe leiderstrui bij de 40-plus afstaan aan Kortekaas. Beide heren moeten zondag in Lisse uit gaan maken wie er met de eindoverwinning vandoor gaat. De Basisleden starten daar om 13.30 uur.

Dolly van der Laan maakte foto’s in Voorhout. Die vind je hier: https://myalbum.com/album/Kn2Ce3yBs3fL

De standen in het Wielercircuit Bollenstreek zijn met nog één wedstrijd te gaan nu als volgt:

Geen berichten

Back to Top