Open Cross Kampioenschap van de Bollenstreek

Geen berichten
Open Cross Kampioenschap van de Bollenstreek

Prima weersomstandigheden, rustig fris weer met wel wat gladde plekken bij aanvankelijk min 2 graden, maar gelukkig geen vervelende glijpartijen.

Er werd gestart in 4 categorieën. Te weten: senioren, veteranen 40+, veteranen 50+ en dames/Nwl. echter in de categorie tussen 40 en 50 geen inschrijvingen, dus feitelijk 3 categorieën.

Bij de start van de senioren ging Ferry den Elzen er als een raket vandoor. Bij de eerste bocht had hij al een flink aantal meters voorsprong.  Zijn achtervolgers deden het waarschijnlijk iets rustiger aan omdat het asfalt op diverse plekken nog behoorlijk glad was. Ferry trok zich daar weinig van aan en ging gewoon vol gas door. Justin, Sjoerd en Job volgden op enige afstand op hun beurt weer gevolgd door Martijn en Bob.

De 3 achtervolgers kwamen steeds dichter op Ferry en haalden hem op een gegeven moment bij. De mannen bleken aardig aan elkaar gewaagd en bleven lange tijd bij elkaar. Hier en daar werd het nog stuivertje wisselen maar op een gegeven moment had Job er kennelijk genoeg van en plaatse een tempo versnelling waardoor hij de rest op een gaatje reed. Dat gat bleek groot genoeg en Job kon zijn wedstrijd netjes afmaken.

Martijn en Bob reden een keurig kampioenschap. Bob kwam in de tweede ronde ten val en daardoor kon hij zich niet meer mengen in het geweld van de eerste 4.  Zij eindigden op een 5e en een 6e plaats.

De uitslag bij de senioren;

  1. Job de Ridder
  2. Ferry den Elzen
  3. Sjoerd van Kampen

Bij de Veteranen ontwikkelde zich ook een mooie strijd. Niet zozeer om de eerste plaats, want Jan de Vreede liet er al na een halve ronde geen twijfel over bestaan wie hier zou gaan winnen. Hij sloeg in de eerste ronde al toe en zijn achtervolgers hadden direct al het nakijken! Jan draaide moeiteloos zijn rondes en zag zelfs kans om nog verder uit te lopen op de concurrentie.

Achter hem ontwikkelde zich een mooi gevecht tussen Ron van Dam, Hans van Eijk en Wim vd Plas. Deze mannen gaven geen krimp ten opzichte van elkaar en bleven lang bij elkaar. Iedere versnelling werd in de kiem gesmoord en leek tevergeefs. Tot hem moment dat Hans van Eijk zich los wist te maken van de andere twee. De vogel was gevlogen. Wim en Ron bleven nog een tijd bij elkaar maar op de streep bleek Wim de beste papieren te hebben.

Toon, Menno en Erwin reden achter deze mannen hun wedstrijd maar vormden geen bedreiging voor de eerste 4 renners.

Yonna van Dam reed bij de dames naar de eerste plaats.  Jammer voor haar deden er geen andere dames mee maar ze hield zich goed staande tussen al dit mannelijk geweld!

De winnaars op een rijtje:

  1. Jan de Vreede
  2. Hans van Eijk
  3. Wim vd Plas

  

Geen berichten

Back to Top