OliebollenRace 2017

Geen berichten
OliebollenRace 2017

Zware koers, Slecht weer maar desondanks een mooi startveld!


De weergoden waren ons uiterst matig gezind op oudjaarsmiddag. Loeiharde wind, wel eerst nagenoeg droog, maar in de finale stormde het bijkans en gingen de hemelsluizen toch echt vol open!

Voor aanvang van de koers was de baan nog schoon geblazen, niet door de harde wind, maar door het luchtkanon van onze eigen Bert Conijn!

Hoe dan ook, een startveld van tweeënveertig dapperen die een interessante koers lieten zien. Vrijwel vanuit de start namen Martijn Admiraal , Dennis Soeverein en Frank van den Broek het initiatief en wisten de hele race vooruit te blijven. Het peloton was lang in de veronderstelling dat terughalen van deze drie gedurende de wedstrijd vanzelf wel zou gebeuren, echter dit trio was deze dag al in goede vorm, waar het sterke optreden van Frank indruk maakte op menigeen.

Talrijke jumps vanuit het peloton werden ondernomen om de oversteek naar het drietal te maken, maar hun voorsprong opgelopen naar maar liefst een minuut kwam nauwelijks in gevaar. Absolute pech voor Martijn Admiraal die voor de tweede maal lek reed en daardoor uit de kopgroep en helaas ook uit de wedstrijd raakte.  Het waren “SwABo” Sjors Handgraaf en “BeachBoy” Bart van Ruiten die tezamen in de slotfase in de achtervolging gingen, waar Sjors op het laatste rechte eind aan Bart een derde podiumplaats moest laten.

De sprint in de kopgroep was voor Denis Soeverein waar Frank van den Broek absoluut vrede mee had.  Bravo Frank!

      

Geen berichten

Back to Top