Nieuwelingen en Junioren tonen goede vorm!

Geen berichten
Nieuwelingen en Junioren tonen goede vorm!

De Nieuwelingen en Junioren van RTV De Bollenstreek zijn al de hele winter lang aan het trainen voor het aankomende seizoen, en het is al bijna zover. De eerste echte wedstrijden zijn rond maart en dus worden nu ook veel trainingswedstrijden gereden om alvast in het ritme te komen.

 

Frank van den Broek maakte alvast van deze gelegenheid gebruik en pakte al mooi 2 overwinningen mee in amper 30 dagen van het jaar. Op 21 januari pakte de 17-jarige junior een zeer knappe zege in Alphen aan den Rijn, tijdens de wintercompetitie bij WV Avanti. De zogenoemde “Wattage Bazooka” demarreerde op drie rondes van het einde en hield knap stand tegen de elites van SwABo.

 

Vandaag was het opnieuw raak in Alphen. Een flinke wind zorgde voor het ideale koersscenario voor Frank. Een klein groepje van zes renners leek het te gaan uitmaken voor de zege maar Frank dacht hier anders over en reed samen met Thijn Kluts weg. Het onmogelijke gebeurde, zelfs cas2001 moest zichzelf een paar keer knijpen, maar het was waar. Frank “Wattage Bazooka” van den Broek won in DE SPRINT zijn tweede zege op rij!

 

Slechts enkele kilometers verder werd op hetzelfde moment nog een zege bijgeschreven, en wel door Bob Gerritsen. Het “satéstokje” wist de Bult in Leiden het best te bedwingen op de crossfiets en mocht zo een mooie zege bijschrijven.

 

Etienne van Poecke en de ploegleider bevonden zich vandaag in hun “tweede huis”, de baan in Sloten. Het enige wat Etienne tot nu toe deze winter onder zijn wielen heeft gehad, is het hout van het Velodrome. En ook de ploegleider komt hier maar wat graag, enfin. Vandaag werden in Sloten de regiokampioenschappen verreden, hierin wist Etienne een knappe derde plek in de wacht te slepen.

 

Etienne op het podium van het Regiokampioenschap

 

Kortom, een dag vol goede resultaten. Onze helden zullen blijven trainen en hier en daar nog een stapje extra doen om er een topseizoen van te maken!

Geen berichten

Back to Top