Meer dan 90 renners aan de start van zeer geslaagde Oliebollenrace

Geen berichten
Meer dan 90 renners aan de start van zeer geslaagde Oliebollenrace
Van oudsher was de Oliebollenrace een lokaal onderonsje tussen de Bollenstreekrenners die de winter goed doorgetraind hadden. De laatste vijf jaar is dit echter uitgegroeid tot een topsportevenement met regionale allure. Dit jaar stonden er voor het eerst meer dan 90 deelnemers aan het vertrek, 93 om precies te zijn, verdeeld over drie categorieën.

 

In de A-categorie reden er zelfs twee beroepsrenners mee, mannen van de regio Taco van der Hoorn (De Zilk, Jumbo-Visma) en Sebastian Langeveld (Lisse, EF Education First). Zij waren het ook die de eerste schermutselingen neutraliseerden, voordat zij zelf na zo’n twintig minuten een kopgroep vormden, met zes andere renners.

Hier werd voor de meeste renners pijnlijk het niveauverschil duidelijk tussen een profrenner en de categorieën daaronder. Koos Jeroen Kers (oud Nederlands Kampioen bij de Elite zonder contract), David van den Berg en Frank van den Broek hadden hier echter geen boodschap aan en konden tot het eind weerstand bieden. Meer dan dat zelfs, want in de slotfase was het Van den Broek die overbleef met Langeveld en hem in de sprint wist te kloppen. Op een kleine minuut achterstand werd Van den Berg derde.

 

Bij de B-categorie was Ingmar van den Bosch de sterkste, voor Thijs van Schie en Peter Spruijt.

 

Bij de dames was het eveneens een prof die aan het langste eind trok. Oud-wereldkampioene Ellen van Dijk peddelde als enige dame mee tussen de mannen en won, voor twee dames uit de Swabo-ploeg, Hanneke de Goeje en Yonna van Dam.

 

De volledige uitslag van de Oliebollenrace is te vinden op Mylaps

Alle foto’s gemaakt door Dolly van der Laan zijn te vinden op Myalbum

 

Een video met commentaar van Casper Polet en beelden van langs de kant en vanaf de fietsen van Casper zelf en van de winnaar Frank is te vinden op Youtube

 

Geen berichten

Back to Top