Laatste donderdagavondpeloton van het seizoen

Geen berichten
Laatste donderdagavondpeloton van het seizoen

Op donderdag 30 augustus was het alweer de allerlaatste wedstrijd van een mooi seizoen Koelhuis van den Berg Competitie 2018! Er zijn jaren geweest dat de spanning er al uit was maar deze keer konden er in de laatste wedstrijd nog verschuivingen plaatsvinden in de top van de klassementen!
Tijdens de wedstrijd hebben wij vanuit de jury alle punten nog eens nagekeken, want soms staan er in de klassementen renners/sters onder net even een andere naam. In een aantal gevallen was dat zo! Daardoor klom in de B categorie ‘good old’ Alfred Robijn nog een paar puntjes en liep zo wat uit op zijn directe belager Ton van Eijk. Ook vonden we nog wat extra punten voor Yonna van Dam die ineens wel heel dicht bij het podium kwam!
In de C categorie was het een uitgemaakte zaak. Hier ging Marit met de hoofdprijs naar huis!
In de A categorie was het ook nog spannend. Chris Cappel stond daar redelijk stevig aan de leiding maar zijn ploegmaat Ron van Dam kwam nog aardig dichtbij omdat we van Ron ook nog wat verstopte puntjes vonden. Het zou er dus om spannen.

In de koers werd er in ieder geval goed gestreden in beide categorieën. In de A categorie waren er diverse uitloop pogingen, maar uiteindelijk kwam het op een sprint aan die gewonnen werd door Dennis van Zaal, gevolgd door Nick Zuidenwind en vervolgens Bob Jonkheer. Ron en Chris gaven elkaar geen centimeter de ruimte en eindigde vlak bij elkaar op de 8e en 9e plek.
In het B peloton werd agressief gekoerst. Peter van Zuijlen bleek weer goed voor wat vuurwerk (zoals het hele seizoen), maar zijn inspanningen werden niet beloond. Ook in de B groep liep het uit op een eindsprint. Alfred Robijn, hij had er slecht van geslapen vertelde hij, was zeer gebrand om deze laatste wedstrijd te winnen, maar wist ook dat Ton van Eijk in een goede vorm stak. Ton probeerde nog weg te rijden in de finale, maar werd al snel weer terug gepakt door het peloton, waarin niet alleen Alfred maar ook Yonna zich goed had gepositioneerd!
Alfred kwam als eerste over de streep, gevolgd door Yonna die een sterk seizoen heeft gereden! Derde werd Marco Meeuwissen in deze laatste wedstrijd.

Klik hier voor de volledige wedstrijduitslag.

Alles bij elkaar zagen we op het eindpodium in de A groep:
1. Chris Cappel

2. Ron van Dam

3. Sjoerd van Kampen

 

In de B groep:
1. Alfred Robijn

2. Ton van Eijk

3. Yonna van Dam

 

In de C groep:
1. Marit Zonneveld

 

Klik hier voor de volledige uitslag van het kampioenschap per categorie.

Wij vanuit de jury wensen jullie allemaal hele mooie kermiskoersen!
Hou alles heel, kom goed de winter door en dan zien we elkaar volgend jaar weer!

(Tekst: Dirk van Dorp)

Geen berichten

Back to Top