Giovanni Cozijn wint ook tweede etappe Tour de Lisse

Geen berichten
Giovanni Cozijn wint ook tweede etappe Tour de Lisse

Giovanni Cozijn heeft ook de tweede etappe van de Tour de Lisse gewonnen. Maandag was ie al de snelste in de proloog en dinsdag won de gele truidrager met overmacht de eindsprint van het eerste criterium.

Onder uitstekende omstandigheden gingen de 30 deelnemers van start voor een wedstrijd over 10 ronden, toch een afstand van een kleine 15 kilometer. Door het hoge aanvangstempo moesten vooral de jonkies al snel de rol lossen, maar konden ze samen een tweede pelotonnetje vormen en hun eigen wedstrijd rijden.

De renners in de grote voorste groep wensten in het eerste onderlinge treffen vooral voorzichtig de concurrentie af te tasten. Omdat iedereen druk was met de kat uit de boom kijken (of gewoonweg het hoge tempo te volgen), waren er nauwelijks uitlooppogingen. Het draaide dus uit op een eindsprint, waarin de grote mannen zich al vroeg voorin melden. Op Giovanni Cozijn stond geen maat. Hij finishte met grote voorsprong. De concurrentie stond – zoals dat in wielertermen heet – niet op de foto. In de strijd om de tweede plaats wist Jens van Eijk Niels van der Meer nipt voor te blijven. Giovanni pakte ook de bolletjestrui, maar omdat ie ook al het geel draagt, komt die om de schouders van Jens. Het groen voor het puntenklassement ging naar Tim van der Zalm. Omdat Patricia Koot en Harm Kortekaas ook in de voorste groep finishten, behielden zij respectievelijk het roze en het wit.

Woensdag wordt de Tour de Lisse voortgezet met de ploegentijdrit. Die telt niet mee voor het individuele klassement. Inzet zijn traditiegetrouw de taart (voor het snelste team) en de krentenbollen (voor de nummer laatst). De eerste ploeg vertrekt om 19.00 uur.

De uitslag van de tweede etappe en de klassementen na dag 2 staan hier: Tdl-2017 uitslag etappe  2

Dolly van der Laan maakte ook van etappe 2 weer foto’s. Je vindt ze hier: https://myalbum.com/album/LUW1Pt0WQfDU

Geen berichten

Back to Top