Giovanni Cozijn wint 42ste Tour de Lisse

Geen berichten
Giovanni Cozijn wint 42ste Tour de Lisse

Giovanni Cozijn heeft in stijl de 42ste Tour de Lisse gewonnen. De geletruidrager moest in de afsluitende tijdrit op zaterdag een voorsprong van 15 seconden verdedigen op naaste belager Tim van der Zalm. Giovanni slaagde daar met glans in door de strijd tegen de klok het snelst af te raffelen in 7:38. De winnaar bereikte een gemiddelde snelheid van ruim 35 kilometer per uur. Tim had drie seconden meer nodig voor het ‘rondje Puntenburg’, een afstand van 4,5 kilometer. Hij werd daarmee tweede in zowel de daguitslag als het eindklassement.

Voorafgaand aan de tijdrit waren er nog vijf kanshebbers op de derde plaats, die in het klassement binnen 20 seconden van elkaar stonden. Van dit vijftal zette Jens van Eijk de snelste tijd neer. Zijn eindtijd van 7:43 was goed voor de derde plaats in de tijdrit en het eindklassement. En zo werd het podium van de tijdrit dus ook het eindpodium. Of zoals men in wielerkringen ook wel zegt; de tijdrit liegt nooit.

Na afloop reikte Lenie Overdevest de Frans Overdevest Wisselbokaal uit. Naast die bokaal en het geel ging ook de bolletjestrui naar Giovanni. Hij verzamelde op de brug, ook welbekend als de ‘Col du Conijn’, de meeste punten. In de tussen- en eindsprints was Tim de beste en kreeg daarvoor de groene trui. Het roze voor het snelste meisje was voor Patricia Koot en het wit voor de beste jongeling mocht Harm Kortekaas mee naar huis nemen.

Alle deelnemers reden de Tour de Lisse uit en dat was, zeker met de harde wind op de laatste dagen, een hele prestatie. Sil Augustinus was de enige pechvogel. Zijn val op donderdagavond had een polsbreuk en tien dagen gips tot gevolg. Op de slotavond wist ie al monter te melden dat ie er volgend jaar zeker weer bij zal zijn. En zo bleek ook dit jaar weer; wie eenmaal met het Tourvirus is besmet, raakt er niet zomaar vanaf.

De uitslag van de tijdrit en de eindklassementen: Tdl-2017-uitslag tijdrit en eindklassementen

Dolly en Tom waren er weer om foto’s te maken.

Die van Dolly staan hier: https://myalbum.com/album/d7OxhPdTjniI

En die van Tom hier: https://goo.gl/photos/vFma6QbYxr49Efny8

Geen berichten

Back to Top