Giant Store Van Bakel wint ploegentijdrit

Geen berichten
Giant Store Van Bakel wint ploegentijdrit

Woensdagavond ontdekten de deelnemers aan de Tour de Lisse dat wielrennen teamwork is. Het ging er niet om als eerste over de meet te komen, maar om met elkaar zo’n snel mogelijke tijd over drie ronden neer te zetten. Voor de ploegentijdrit werden hele tactieken uitgedacht. De grote sterke renners wat langer op kop, de kleintjes uit de wind daarachter.

Hier en daar was de communicatie niet je van dat, want soms werd pas na enige tijd ontdekt dat er een teamlid op een gaatje zat en er gewacht moest worden. Het was immers zaak met elkaar de streep te halen. Bij andere ploegen werden al echte treintjes gevormd en zat de vaart er goed in.  Een enkele ploegleider (we noemen geen namen) kwam dan ook hijgend en puffend over de meet, al kan de behoorlijk hoge temperatuur daar natuurlijk ook mee te maken hebben gehad. Eén deelnemer verloor onderweg zelfs een pedaal, maar werd toch nog over de meet geholpen. In een ploeg laat je immers niemand achter!

Lange tijd leek het erop dat de jonkies van Fietsenwarenhuis.nl er met de taart vandoor zouden gaan. Zij lieten een tijd van 8 minuten en 26 seconden noteren. Het als laatste gestarte Giant Store Van Bakel dook echter (als enige) nog onder die tijd door en won in 7:52. Zij mochten na afloop in het clubhuis dus de taart verdelen. De winnaars bereikten een gemiddelde snelheid van ruim 33 kilometer per uur. Derde werd de ploeg van Castien Vastgoed in 8:29. De traditionele krentenbollen voor de hekkensluiter gingen naar Looijestijn Tweewielerspecialist, die na 10 minuten en 13 seconden het gevecht met de klok beëindigden.

De ploegentijdrit telde niet mee voor de individuele klassementen, dus de truien blijven waar ze waren. De uitslag van de ploegentijdrit en het nieuwe ploegenklassement vind je hier: Tdl-2017-uitslag ploegentijdrit en klassementen

Dolly van der Laan maakte ook van de ploegentijdrit weer foto’s. Die staan hier: https://myalbum.com/album/HxOxZqkSu7Y5

Donderdag wordt de Tour de Lisse vervolgd met het tweede criterium over tien ronden. De start is om klokslag 19.00 uur.

Geen berichten

Back to Top