Geslaagde eerste editie van het RTV Wielercafé

Geen berichten
Geslaagde eerste editie van het RTV Wielercafé

Het eerste RTV Wielercafé was op 10 december een feit. Op initiatief van een aantal leden is deze avond op stapel gezet. Om de avond, naast een biertje, ook nog van wat leuke informatie te voorzien waren er twee sprekers uitgenodigd: Taco van der Hoorn en Bart Harmsen.

Taco is zelf ooit begonnen als jeugdrenner bij RTV De Bollenstreek, nadat hij aan de Tour de Lisse heeft meegedaan. Net als bij vele renners voor hem is daar het enthousisasme voor de wielersport ontstaan. Ook zijn periode bij de nieuwelingen heeft hij bij onze vereniging doorlopen. Al snel was duidelijk dat hij meer wilde en zijn junioren tijd heeft hij doorgebracht bij De Jonge Renner. De leden van RTV De Bollenstreek zijn hem altijd blijven volgen en één van zijn mooiste overwinningen was toch wel Schaal Sels in 2017. Taco heeft ons meegenomen in zijn hele voorbereiding naar deze overwinning. Een boeiend verhaal waarin duidelijk werd dat je jezelf als renner met de huidige technische middelen zeer nauwkeurig kan analyseren en jezelf goed kunt verbeteren op een aantal punten. Gedurende de pauze werd er dan ook veel nagepraat en konden we nog vragen stellen aan Taco.

 

Na de pauze werd de microfoon doorgegeven aan Bart Harmsen. Geen onbekende in de wielerwereld. Bart heeft veel koersen gereden op zowel de weg als op de baan; op beide disciplines haalde hij ook veel podiumplaatsen en de nodige titels. Bart was gedurende zijn wielerloopbaan altijd ontevreden over de voeding die hij kreeg aangeboden. Met die gedachte is hij begonnen aan zijn eigen voedingslijn: uitsluitend natuurlijke producten, zorgvuldig uitgebalanceerd. Bart heeft ons meegenomen in zijn verhaal en heeft een duidelijke uitleg gegeven over voeding en zijn sportvoeding in het bijzonder. Ook werden er weer een aantal vragen gesteld uit het publiek en deze werden deskundig beantwoord.

 

Twee boeiende presentaties en hierna ging de tap nog een uur open want het is tenslotte niet voor niets een café! Half elf ging de bel voor de laatste ronde en konden we terugkijken op een geslaagd eerste RTV Wielercafé.

Ook het volgende wielercafé staat alweer op de planning voor 10 januari 2019. Léon van Bon, oud wielrenner (1994-2012) en winnaar van o.a. twee etappes uit de Tour de France, is uitgenodigd en gaat ons alles vertellen over Zwift. Het belooft een interactieve avond te worden, waarbij er gefietst kan worden op de Tacx Neo in de virtuele wereld van Zwift. Houdt de website van RTV De Bollenstreek en diverse social media in de gaten voor meer informatie en hoe je je kan aanmelden voor de tweede editie van hét RTV Wielercafé.

Geen berichten

Back to Top