Geel onder vuur in winderige etappe Tour de Lisse

Geen berichten
Geel onder vuur in winderige etappe Tour de Lisse

De strijd om het geel in de Tour de Lisse ligt weer helemaal open. In de etappe van donderdagavond trok groene truidrager Tim van der Zalm ten aanval en wist zijn achterstand op Giovanni Cozijn te verkleinen van 31 naar 13 seconden. De laatste twee dagen gaat het dus spannend worden.

Door de harde wind werd het tweede criterium over tien ronden een ware veldslag. Het peloton werd direct vanuit het vertrek volledig uit elkaar geslagen en er reden slechts kleine groepjes en eenzame fietsers in de rondte. In het achterveld lukte naar het eind van de wedstrijd nauwelijks meer om nog tegen de wind in te komen. Zo ver kwam Sil Augustinus niet. Hij ging al in de eerste ronde het asfalt van dichtbij bekijken en liep daarbij een geschaafde schouder en een pijnlijke pols op. Op aanraden van de EHBE heeft ie zich voor de zekerheid toch nog even gemeld bij de dokterspost in Voorhout. Hoe dat afgelopen is, is (nog) niet bekend.

Vooraan vormde zich een groepje van zeven met daarin bijna alle truien. Ongeveer half koers trok Tim van der Zalm de stoute schoenen aan en ging solo op avontuur. Gestaag bouwde hij zijn voorsprong uit, terwijl in het groepje achter hem het werk vooral werd overgelaten aan de gele truidrager. Giovanni deed er alles aan het gat nog te dichten en zijn mede-achtervolgers moesten daardoor één voor één lossen. En dus werd het uiteindelijk een man tegen man gevecht. Eenzame vluchter Tim wist zijn ontsnapping echter tot de finish vol te houden.  Giovanni beperkte de schade op de meet tot 18 seconden en behoudt daardoor het geel. De sprint van het groepje daarachter werd gewonnen door Stefan van Vugt, die dus derde werd in de daguitslag.

Taco van der Hoorn loste het startschot van de etappe. De profwielrenner van Roompot – ooit ook begonnen in de Tour de Lisse – overhandigde na afloop een bidon van zijn ploeg aan Jochem Porte omdat hij bijna de hele wedstrijd alleen had gereden. Taco had ook een Roompot-shirt meegenomen voor de man van de wedstrijd. Die ging vanzelfsprekend naar winnaar Tim (foto). Of daar nog een gele trui bij gaat komen zal de komende twee dagen moeten blijken.

De Tour de Lisse wordt vrijdag vervolgd met opnieuw een criterium over tien ronden. Start is om 19.00 uur.

De uitslag van de vierde etappe en de klassementen na dag 4: Tdl-2017- uitslag dag 4 en klassementen na dag 4

Tom van Leeuwen en Dolly van der Laan maakten weer foto’s.

De foto’s van Tom staan hier: https://goo.gl/photos/K9FBk6D8SJV3tAaT8

Die van Dolly vind je hier: https://myalbum.com/album/zaaEMzu2X70s

Geen berichten

Back to Top