Fiets4daagse Sundern, Sauerland

Geen berichten

Donderdag 10 mei zijn we met een groep van 12 RTV-ers naar Sundern afgereisd voor de jaarlijkse fiets4daagse. Die middag stond de eerste rit gepland. De start werd uitgesteld vanwege de regenbuien en daarna is de groep in 2-en gesplitst. Op 150 meter van de start kreeg Martien en klapband, dat begon lekker. Bandje wisselen en bij oppompen met een patroon direct weer een klapband en daarna nog een keer. Martin moest daardoor teruglopen naar de auto. Wij reden door en kwamen erachter dat het in Duitsland vaderdag was. Overal op onze fietspaden kwamen we groepen mannen tegen (soms met vrouwen en kinderen) met een bolderkar, waarin bier werd vervoerd. Soms was niet duidelijk of degene ernaast de kar trok of juist nodig had om zijn evenwicht te bewaren, want aan de tred te zien hadden ze zich al aardig vol laten lopen. Rustig er voorbij rijden was ons motto en daar kregen we gelukkig wel de ruimte voor. Toch nog 50km kunnen fietsen.

Vrijdag zijn we naar Schmallenberg gefietst in een schitterende omgeving. Martin had een nieuwe buitenband gemonteerd, maar bij de koffiepauze kreeg ook deze een klapband. Bij nadere beschouwing bleek de rem om de buitenband te grijpen in plaats van op de velg. Martin is naar een fietsenmaker gereden en ging daarna via een aantal omwegen terug naar ons hotel. De rest van de groep heeft 122km met 2500hm gefietst met een aantal mooie lopende klimmetjes. In het hotel kregen we weer eten van de Thaise kok. Ondanks bedenkingen vooraf smaakte het eten uitstekend en was het niet te pittig. Met een beetje bier en wijn werd het eten vervolgens weggespoeld en werd het weer een vrolijke avond.

Zaterdag had ik een deel van een op internet gevonden route in ons parcours verwerkt. Na het doorkruisen van een industriewijk in Iserlohn werden we verrast door een gemene klim van 2,5 km met wisselende percentages tot 13%. Na de klim aan dezelfde kant afdalen zorgde voor een aantal voorspelbare opmerkingen. Daarna een soortgelijke klim alvorens we een nog gemenere klim voorgeschoteld kregen. Deze klim was 18% en 2km lang, een echte killer want 10 van de 12 moesten een stuk lopen, alleen Leo en Bob kwamen fietsend boven. Later zag ik op Strava dat ik de 56e aller tijden was en vlak voor me stonden nog andere RTV-ers die hebben gelopen. Nu snap ik wel waarom er zo weinig fietsers aan deze klim beginnen. Wel een mooi uitzicht bovenop trouwens. Na 105km en 2500hm kwamen we gesloopt en wel terug in het hotel, waar de drank en de gezelligheid de inspanning weer snel deed vergeten.

Zondag nog een kort rondje om uit te fietsen en daarna naar huis. ’s Avonds nog bij de chinees gegeten, maar dat was door de drukte van moederdag geen succes.

Al met al een geslaagd weekend en volgend jaar weer een F4daagse.

 

Geen berichten

Back to Top