Favorieten eindzege TdL houden kruit droog voor beslissende tijdrit

Geen berichten
Favorieten eindzege TdL houden kruit droog voor beslissende tijdrit

Zorgde de harde wind er donderdagavond nog voordat het hele deelnemersveld van de Tour de Lisse versplinterde, vrijdag was het onder dezelfde omstandigheden verrassend genoeg een heel ander verhaal. Kennelijk had iedereen donderdag ondervonden dat in je eentje tegen de wind in fietsen afzien betekent. En ongetwijfeld zal de vermoeidheid na vier dagen ook zijn tol zijn gaan eisen.

Omdat het Tim van der Zalm donderdag was gelukt zijn achterstand op Giovanni Cozijn meer dan te halveren, werd verwacht dat ie het vrijdag opnieuw zou proberen. De favorieten hielden elkaar echter direct vanaf de start nauwlettend in de gaten. Giovanni was duidelijk niet van plan zich nog eens te laten verrassen. Omdat de grote motoren het gas niet vol open wensten te draaien, wellicht ook met het oog op de beslissende tijdrit van zaterdag, kon een groot peloton het tempo blijven volgen. Het draaide dus uit op een eindsprint. Giovanni won die voor Niels van der Meer en Tim van der Zalm. Omdat de gele truidrager daardoor twee bonificatieseconden sprokkelde verdedigt ie in de afsluitende tijdrit een voorsprong van 15 seconden. Daarachter wordt de strijd om de derde plaats ook nog spannend omdat daarvoor nog vijf kanshebbers zijn die binnen 20 seconden van elkaar staan.

Voor de afsluitende tijdrit, het ‘rondje Puntenburg’ over 4,5 kilometer, vertrekt de eerste renner zaterdag om 18.30 uur.

De uitslag van de vijfde etappe en de klassementen na dag 5 staan hier:  Tdl-2017-uitslag dag 5 en klassementen na dag 5

Dolly van der Laan was er weer om foto’s te maken. Die staan hier: https://myalbum.com/album/4YR32cz0imsU

 

Geen berichten

Back to Top