Eva Bijwaard tweede op loodzwaar NK in Philippine

Geen berichten
Eva Bijwaard tweede op loodzwaar NK in Philippine

Eva Bijwaard is afgelopen zaterdag tweede geworden op een loodzware editie van het NK voor junioren-vrouwen. In Phillipine was alleen Cathalijne Hoolwerf sneller in de sprint. Ook in deze wedstrijd was het Bijwaard die het initiatief nam en al vroeg in de koers doortrok over de kasseien. Uiteindelijk lukte het om het hele veld over het loodzware parcours van 20 kilometer met 3 kasseistroken uiteen te trekken. Samen met ploeggenote Isabel Tambach en nog 8 andere rensters ging Bijwaard de laatste ronde in. In de sprint kwam ze net te kort voor de overwinning, maar desalniettemin behaalde ze een mooie 2de plaats. Tambach werd 6de, het peloton volgde op meer dan drie minuten en slechts 42 rensters wisten de volle wedstrijd uit te rijden.

 

 

Deceptie Baars

De nieuwelingen en junioren mannen wisten dus dat ze voor een moeilijke opdracht stonden om deze klassieker uit te rijden. Bij de nieuwelingen waren het Igor Baars en Etienne van Poecke die vier rondes van 20km met in totaal 12 kasseistroken voor de boeg hadden. Frank van den Broek deed mee bij de junioren en moest 6 rondes in en om Philippine afleggen. Bij de nieuwelingen liep het NK uit op een totale deceptie, Igor Baars reed al heel vroeg in de wedstrijd lek en moest heel lang wachten op een nieuw wiel. Het was onmogelijk voor Baars om zijn weg nog terug te vinden in het peloton. Etienne van Poecke had ook moeite om zijn weg naar voren te vinden en ook hij werd al snel uit koers genomen.

 

Frank van den Broek werd eveneens uit koers genomen, maar was achteraf nog best tevreden met de 66 gereden kilometers, omdat de “Wattage Bazooka” pas zijn eerste klassieker reed na de val in april in de Omloop van Noordwest Overijssel. Van den Broek kijkt al uit naar de Acht van Bladel, die vrijdag start.

 

Toch nog succes nieuwelingen

 

Een dag later stonden Igor Baars en Etienne van Poecke met volle moed klaar voor de start in Warmenhuizen. Ook dit leek niet helemaal hun wedstrijd te worden toen al vroeg twee renners een grote voorsprong namen, maar Etienne wist weg te rijden in de laatste ronde en nam zo een zeer mooie derde plaats in beslag vlak voor het aanstormende peloton.

 

 

 

Al met al dus een goed weekend voor de RTV De Bollenstreek. De dames en heren zijn klaar voor de rest van het seizoen, met onder andere weer de befaamde meerdaagses in de zomervakantie!

Geen berichten

Back to Top