Eva Bijwaard op stoom!

Geen berichten
Eva Bijwaard op stoom!

Dat Eva Bijwaard aardig hard kan fietsen is inmiddels al lang bekend, maar hoe heeft de junior van RTV De Bollenstreek de afgelopen periode eigenlijk gepresteerd? Je leest het hier!

 

Op vrijdag 6 april startte Eva in de Health Ageing Tour, een driedaagse wedstrijd in Groningen. In de eerste etappe, van Oldambt naar Midwolda, liet Eva zich ondanks de weinige wind toch al goed van voren zien. Doordat de Hillegomse één van de twee tussensprints wist te winnen, ging ze samen met nog een dame aan kop in het tussensprintklassement. Helaas mocht Bijwaard op dag twee niet in de tussensprinttrui starten. In de laatste twee kilometer zat Eva achter een valpartij, maar kreeg dezelfde tijd als het peloton. Lonneke Uneken won de sprint en pakte het geel.

 

Op zaterdag stond er een etappe richting Winsum op het programma. Al snel werd duidelijk dat er dit keer wel kans was op waaiers, en Eva geraakte dan ook al vroeg in de koers weg met nog zo’n 24 andere rensters. Vanuit die ontsnapping kon Bijwaard een 1e en 2e plek pakken in de tussensprints waardoor ze nu alleen aan kop ging in dat klassement. Georgi Pfeiffer won de sprint van vijf vrouwen met kort daarachter Eva Bijwaard met gele truidrager Lonneke Uneken.

 

De laatste etappe werd verreden in het centrum van Groningen. Eva mocht vooraan starten en wist uiteindelijk een tussensprint te winnen waardoor ze zeker was van winst in het tussensprintklassement. ‘Het was vandaag een zeer zware wedstrijd met veel verschillende groepjes die probeerden weg te komen. Ook ik probeerde het een aantal keer maar helaas zonder succes.’ Aldus Bijwaard, die uiteindelijk 9de zou worden in de laatste etappe en 18de in het eindklassement.

Een maand later was er opnieuw succes voor Bijwaard tijdens het criterium in Standdaarbuiten . Op een zeer warme dag wist Bijwaard af te rekenen met de concurrentie. Na een aanval met Ingrit Verhoef besloot Eva op 3 rondes van het einde voor een solo te gaan, die mooi werd afgerond.

Op 12 mei reed Bijwaard de Marianne Vos Classic. Opnieuw was er sprake van een warme dag, wat voor Bijwaard een mooie gelegenheid was om de koers hard te maken. Samen met Lonneke Uneken verkleinde ze de groep tot een vrouw of 50, maar het oorspronkelijke doel was hiermee niet behaald.

 

Na vele uitvalspogingen in de finale besloot Eva uiteindelijk toch maar om te sparen voor de sprint. Eva won die sprint, maar helaas zat Sylvie Swinkels nog een seconde voorop, waardoor Bijwaard genoegen moest nemen met een tweede stek, wat desondanks zeer verdienstelijk was.

Kortom, Bijwaard is op stoom dit seizoen. We zullen vast en zeker nog veel van deze vrouw horen!

Geen berichten

Back to Top