Eva Bijwaard Nederlands Kampioene op de baan!

Geen berichten
Eva Bijwaard Nederlands Kampioene op de baan!

Eva Bijwaard heeft gisteren in Apeldoorn op fenomenale wijze de Nederlandse titel op het omnium gepakt bij de junioren.

Het omnium telde vier onderdelen. De scratch (wie als eerste over de streep komt), afvalrace (om de twee rondes valt er een renner af), temporace (elke ronde zijn er punten te verdienen) en de puntenkoers (tussensprints en eindsprints voor punten). Met name op het laatste onderdeel liet Eva haar ware klasse zien.

De 17-jarige Hillegomse, die momenteel op Papendal woont en traint, begon haar NK met een matige scratch, waarin ze na een mislukte ontsnappingspoging zesde werd.

Het volgende onderdeel was de afvalkoers. Eva kwam lange tijd goed mee maar kwam plotseling in de problemen en lag er ineens uit, 4de.

Na deze twee onderdelen stond Eva vijfde in het klassement en dus besloot ze tijdens de temporace opnieuw de aanval op te zoeken. Acht rondes lang lukte het om weg te blijven, wat genoeg was om het onderdeel te winnen.

Voor het ingaan van het laatste onderdeel was de vijfde plaats met twaalf punten achterstand op de koploper het verdict. Eva wist wat haar te doen stond en besloot direct voor 20 extra punten te gaan door een rondje te pakken op het peloton. Na de eerste tussensprint (die Eva nog eens vijf punten extra opleverde) pakte Eva het broodnodige rondje en zo werd het plan perfect uitgevoerd.

Om helemaal zeker te zijn van haar zaak besloot Eva nog eens voor een sprint te gaan. Dit leverde nog eens 5 punten op en zo wist Eva honderd procent zeker dat ze de nieuwe Nederlands Kampioen Omnium is bij de Junioren-Vrouwen.

 

Geen berichten

Back to Top