Druk bezochte Ronde van Voorhout

Geen berichten
Druk bezochte Ronde van Voorhout

Het was zaterdag 14 september prachtig weer in Voorhout. Al vroeg in de middag was er veel publieke belangstelling langs het parkoers. Zo was het bij de AGU Kids koersen dus al een gezellige drukte achter de hekken. Een prima totaal aantal deelnemertjes van ongeveer 50 jongens en meisjes draaiden enthousiast hun rondjes.

Amateurs/Junioren

De Amateurkoers telde vijf RTV’ers, waarvan Kees Heemskerk, Etienne van Poecke en Igor Baars in de finale alles deden voor een podiumplaats. Helaas, de winst was voor Teun Groeneveld, tweede werd Jurjen van der Velde, en de derde plaats was voor Jorne Videler. Helaas kwam André van Reek nog ten val, maar met gelukkig slechts lichte materiële schade.

 

 

Burgerronde

Inmiddels stond er ongekend veel publiek langs het parkoers, het werd als maar gezelliger. De Burgerronde telde een groot startveld van ongeveer 50 toerrijders in een goede koersstemming.

 

 

Basisleden

De koers van de Basispassers werd onderling hard gemaakt door de leiders in het klassement. Het was Joram Verkerk die een beslissende voorsprong wist op te bouwen en bovenaan het podium stond, ondanks het jagen van Marc Stouten op kop van het achtervolgende peloton. Marc kwam helaas ten val in de laatste ronde, waarin Arie van Ooijen net voor Ron van Dam over de streep kwam in de eindsprint van het peloton. Klaas van Hage finishte als vijfde en kon daarmee zijn leiderstrui behouden. Het blijft ongekend spannend in het klassement in het Wielercircuit Bollenstreek: Klassement basisleden 2019_4. De dames Denise Hulsebosch en Marit Zonneveld kregen ook verdiende hulde!

 

 

Hieronder een film van de koers van de basisleden, gemaakt door Paul Fredrikze.

Voor de dag uitslag van de Amateurs/Junioren en de basisleden, zie: https://results.sporthive.com/events/PC1725890

Voorhout was al met al een schitterde dag, die druk bezocht werd en met mooie uitslagen. Zondag 15 september gaan we al weer op voor de een na laatste koers in het Wielercircuit Bollenstreek: De ronde van Hillegom. Het belooft in ieder geval weer een zon overgoten dag te worden.

 

Geen berichten

Back to Top