Dag 3 van de Tour de Lisse (slotdag)

Geen berichten
Dag 3 van de Tour de Lisse (slotdag)

Wout Parlevliet heeft in stijl de 43ste Tour de Lisse gewonnen.

De gele trui-drager moest in de afsluitende tijdrit op vrijdag een voorsprong van 2 seconden verdedigen op naaste belager Lizzy Opstal. Wout slaagde daar met glans in door de strijd tegen de klok het snelst af te raffelen in 5 minuten en 25 seconden. Wout’s directe concurrente Lizzy had vier seconden meer nodig voor haar twee rondjes op het circuit, een afstand van ongeveer 3 kilometer. Lizzy wist hier wel de roze trui mee veilig te stellen en de tweede plaats in het eindklassement.

De renners starten van hun heus startschavot voor hun twee rondjes over het parcours. Als echte volleerde tijdrijders gingen zij gestroomlijnd de strijd met de klok aan. Tijdens deze tijdrit was ook gelijk het enige pechgeval van de hele tour, een ketting die eraf liep. De ongelukkige Jesse Seijsener liet zich niet uit het veld slaan en heeft na een korte rust gewoon de tijdrit nogmaals gereden. De als 9e gestarte Sami Bouzidi (nummer 27 uit het klassement), heeft een lange tijd in de hotseat gezeten met een tijd van 6 minuten en 11 seconden. Pas toen de rijders uit de top tien kwamen, de grote kanonnen, werd de tijd bijna elke ronde aangescherpt. Door deze goede tijdrit wist Sami wel nog 6 plekken te stijgen in het eindklassement.

Na afloop reikte Lenie Overdevest de Frans Overdevest Wisselbokaal uit. Naast die bokaal en het geel ging ook de bolletjestrui en de groene trui naar Wout. Het roze voor het snelste meisje was dus voor Lizzy en het wit voor de beste jongeling mocht Ids Witkamp mee naar huis nemen. Omdat zowel Lizzy als Wout uit de zelfde ploeg kwamen, was het overduidelijk dat het ploegenklassement door die ploeg glansrijk was gewonnen. Fietsenwarenhuis gefeliciteerd!

Helaas hadden wij wel wat uitvallers vandaag, sommige omdat ze op een fijn weekendje weg zijn, andere omdat de tol van 2 dagen wedstrijd had toegeslagen. 34 renners reden de Tour de Lisse uit, een super prestatie. Een tour zonder valpartijen en lekke banden. Wij hebben het als organisatie 3 topdagen gevonden! En wie eenmaal met het Tourvirus is besmet, raakt er niet zomaar vanaf, dus wij hopen jullie allemaal volgend jaar weer te zien!

 

De uitslag van de tijdrit vind je hier.

De eindklassementen vind je hier.

Dolly en Leon waren er weer om foto’s te maken.

De foto’s van Dolly en Leon staan hier.

 

Geen berichten

Back to Top