Dag 2 van de Tour de Lisse

Geen berichten
Dag 2 van de Tour de Lisse

Fietsenwarenhuis.nl wint de ploegentijdrit, en de strijd om het geel is losgebarsten!

Een drukke avond , niet één maar twee wierendisciplines op het programma. Wij startten de avond met een ploegentijdrit. Twee ronden keihard rijden met  je hele ploeg. Voor de ploegentijdrit werden hele tactieken uitgedacht. De grote sterke renners wat langer op kop, de kleintjes uit de wind daarachter. Het was immers zaak met elkaar de streep te halen. Echte teamwork!

Alle ploegen reden in echte treintjes, waarbij soms een renner wat achterbleef. Geen probleem zolang je maar met  drie ploeggenoten over de finishstreep kwam.

Lange tijd leek het erop dat Giant Store er met de taart vandoor zou gaan. Zij startten als 2e ploeg en lieten een tijd van 6 minuten en 5 seconden noteren. In de zogenaamde “hot-seat “dus! Hier mochten ze blijven zitten, tot de als laatste gestarte ploeg, Fietsenwarenhuis.nl, die tijd echt verpulverde!  Deze ploeg denderde over het parcours met maar liefst een gemiddelde snelheid van 33 km per uur. Zij lieten een tijd noteren van 5 minuten en 21 seconden. De taart, de traditionele prijs voor de beste ploeg in de tijdrit, werd na afloop in het clubhuis heerlijk opgegeten. Derde werd de ploeg van Bemelman Bikesport in 6 minuten en 8 seconden. De traditionele krentenbollen voor de hekkensluiter gingen naar Looijestijn Tweewielerspecialist, die na 6 minuten en 33 seconden het gevecht met de klok beëindigden.

Deze ploegentijdrit telde niet mee voor de individuele klassementen. Maar daar had de organisatie wat voor bedacht, want na een korte rust pauze stond er ook gewoon nog een korte etappe op het programma.

Opgesteld op volgorde van het klassement gingen de 38 renners van start voor een wedstrijd over 5 ronden. Met de tijdrit in de benen, kon je de vermoeidheid in het peloton zien. Na de eerste ronde waren er al een hoop renners gelost en hadden wij een kopgroep van vijf met daarin alle truien (met uitzondering van de witte). Achter de kopgroep vormden zich 2 kleinere pelotons die onderling hun wedstrijd uitvochten.

De renners in de kopgroep bleven in deze korte etappe bij elkaar tot het einde. Het draaide dus uit op een eindsprint. Verassend genoeg was het niet onze gele trui drager Lizzy, maar Jelmer van der Slot, uit het BouAd team die de eindsprint won. In de strijd om de tweede plaats wist Jesse Klein, Wout Parlevliet voor te blijven. Lizzy won met haar sprint nipt van Maud van Eijk. Deze uitslag zorgde voor een verschuiving van truien.

Zowel de bolletjes, groene als gele trui horen nu toe aan Wout Parlevliet. Hij zal dus morgen de afsluitende tijdrit in het geel mogen starten. Lizzy Opstal start morgen in het roze. De groene trui hangt over de schouders van Jelmer van der Slot. Ids Witkamp blijft het jongere klassement aanvoeren, zijn trui is niet echt in gevaar gekomen vandaag.

Morgen dus de afsluitende tijdrit. Het klassement ligt nog helemaal open, de strijd om het geel is zeker nog niet beslist. Het is spannender dan ooit, met maar 2 seconden tijdverschil tussen de nummer 1 en 2. Wie o wie gaat deze 43ste editie op zijn, of haar naam schrijven. We weten het morgen!

 

De uitslag van de ploegentijdrit en de 2e etappe vind je hier.

Het overzicht van het nieuwe ploegenklassement en de stand in de truien vind je hier.

Dolly van der Laan maakte ook van de ploegentijdrit weer foto’s; de foto’s zijn hier te vinden.

 

Voor de afsluitende tijdrit, vertrekt de eerste renner vrijdagavond om 19.00 uur.

Geen berichten

Back to Top