Dag 1 van de Tour de Lisse

Geen berichten
Dag 1 van de Tour de Lisse

Na een jaar afwezigheid, dit jaar weer een echte Tour de Lisse, de 43e editie!

Als een echte tour startten we vandaag met een heuse ploegenprestatie, alle ploegen werden met luid applaus ontvangen! Hierna maakte de toch wat zenuwachtige renners zich op voor de eerste etappe. Een wedstrijd over 8 ronden, zo’n kleine 12 kilometer met een echte berg (brug) voor het bergklassement.

Mara Vergeer, die door een valpartij eerder deze maand helaas zelf niet kon meedoen, loste het startschot en alle renners vertrokken zonder problemen. Door het hoge aanvangstempo waren er al snel breuken in het peloton. Er vormden zich in de 2e ronde al een kopgroep van 2, Wout Parlevliet en Lizzy Opstal, beide rijdend voor het Fietsenwarenhuis. Zij hielden dit tot het einde vol. Achter deze kopgroep vormden zich 2 pelotons die samen hun eigen wedstrijd reden.

Wout en Lizzy gingen er echt vol voor en reden al gauw op grote voorspong van het eerste peloton. In dat peloton waren de renners in dit eerste onderlinge treffen vooral voorzichtig de concurrentie aan het af tasten. Omdat iedereen druk was met de kat uit de boom kijken (of gewoonweg het hoge tempo te volgen), waren er tot op het einde nauwelijks uitlooppogingen.

Bij de eindsprint bleek Lizzy haar krachten het meest gespaard te hebben en sprintte zij naar de overwinning. Wout kwam als 2e over de lijn, en uit het grote peloton won Jelmer van der Slot de sprint en daardoor ook de 3e plaats.

Lizzy mag morgen in het geel starten, zij voert ook het meisjesklassement aan. Maar je kan natuurlijk maar één trui aan, dus Maud van Eijk die 2e staat in dat klassement zal morgen het roze om haar schouders dragen. Het groen is voor Wout Parlevliet, die de meeste punten uit de sprints wist te halen. Wout voert ook het bergklassement aan, maar deze zal morgen om de schouders van Jesse Klein zitten, de nummer 3 uit het bergklassement. De witte trui is voor Ids Witkamp, die bovenaan het jongerenklassement staat.

Donderdag wordt de Tour de Lisse voortgezet met de ploegentijdrit. Die telt niet mee voor het individuele klassement. Inzet zijn traditiegetrouw de taart (voor het snelste team) en de krentenbollen (voor de nummer laatst). De eerste ploeg vertrekt om 19.00 uur. Na deze ploegentijdrit volgt nog een korte etappe over 5 ronden.

 

De uitslag van deze etappe (tevens klassement na dag 1) is hier te vinden.

Dolly van der Laan was er weer bij om foto’s te maken en deze zijn via haar Facebook-site te vinden.

 

Hieronder de foto’s van de ploegenpresentatie:

Fietsenwarenhuis.nl, Voorhout 

 

ZAES/AGU Sportswear, Noordwijk

 

Bemelman Bikesport, Lisse

 

Castien Vastgoed, Lisse

 

BouAd Adviesgroep, Katwijk

 

Looijestijn Tweewielerspecialist, Noordwijkerhout

 

KIM Hekwerken, De Zilk

 

Giant Store, Bennebroek

 

Geen berichten

Back to Top