Coen Onderwater wint CK Wattmeister 2019

Geen berichten
Coen Onderwater wint CK Wattmeister 2019

Afgelopen zondag 3 februari werd bij RTV De Bollenstreek het eerste Clubkampioenschap Wattmeister georganiseerd. Een kampioenschap op een Tacx Neo trainer, waarbij gezocht wordt naar de renner die het hoogste wattage per kilogram haalt. Drie Tacx Neo trainers waren een groot deel van de winter beschikbaar gesteld door Tacx en dus moest het kampioenschap afgewerkt worden in series. Hetgeen niet uit maakt, want de omstandigheden zijn voor iedereen gelijk. Met negen deelnemers konden we dus precies drie series houden om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Iedere renner begon op 1,5 W/Kg, waarna de Tacx Neo iedere 1,5 minuut 0,5 W meer weerstand gaf om het steeds zwaarder te maken. Diegene die het langst blijft zitten heeft automatisch gewonnen. Ter vergelijking: Als je een kwartier op de fiets zit dan trap je een vermogen van 6 W/Kg, voor een renner van 65 kilo komt dat overeen met 390 W.

In de eerste serie kwamen Edward Lefeber,  Wouter van den Berg en Martin Schalkers aan bod. Vooral de lichte nieuweling Wouter deed het hierin erg goed. Met zijn 56 kilo hoefde hij een stuk minder vermogen te trappen dan zijn directe tegenstrevers en daarmee haalde hij uiteindelijk precies 13 minuten. Het werd voor de andere nieuwelingen en junioren in de tweede serie, Casper Polet, Luka Frederikze en Anthony Vilches-Kolkman, een flinke opgave om daar aan te gaan komen. Luka en Anthony beten zich stuk op de tijd van Wouter, maar Casper haalde het net en kwam tot 13 minuten en 10 seconden. De derde en laatste serie was er een met de favorieten. Junior Jasper van Poecke en vooral onze SwABo mannen Coen Onderwater en Sjors Handgraaf, hadden hun richttijd en wisten wat hun te doen stond. Diep in de finale bleven Coen en Sjors over, die elkaar het leven zuur gingen maken. De tijd van Casper was al voorbij gestreefd, maar nu ging het tussen de twee SwABo mannen voor de overwinning. Uiteindelijk hield Coen het net iets langer vol dan Sjors en kwam tot 15 minuten en 30 seconden, waarmee hij zich tot eerste Clubkampioen Wattmeister kroonde van RTV De Bollenstreek.

Wij danken uiteraard Tacx voor het lenen van de Tacx Neo trainers en alle deelnemers. Het was een mooie eerste editie en volgend jaar hebben we zeker een vervolg!

Het podium CK Wattmeister 2019:

De volledige uitslag:

 

Geen berichten

Back to Top