2e Clubkampioenschap Wattmeister op zondag 2 februari

Geen berichten
2e Clubkampioenschap Wattmeister op zondag 2 februari

Net als vorig jaar, organiseert RTV De Bollenstreek dit jaar weer het Tacx CK Wattmeister! Wij hebben namelijk de beschikking over een aantal schitterende Tacx Neo trainers die een deel van de winter in ons clubhuis staan. Daarom zijn we vorig jaar begonnen met het CK Wattmeister en kunnen zo een mooi extra kampioenschap organiseren voor onze leden. We hebben net als vorig jaar gekozen voor deze datum, omdat we na afloop dan gezamenlijk het WK Cyclocross kunnen kijken op groot scherm in ons gezellige clubhuis.

Een Wattmeister is een renner die het hoogste vermogen per kilogram lichaamsgewicht kan trappen. En voorafgegaan door de Topcompetitie Wattmeister Challenge en het NK Wattmeister, zoeken wij nu de Wattmeister van RTV De Bollenstreek. Anders dan onze voorgangers gaan wij werken met een korter protocol. Dit in verband met het geringe aantal Tacx trainers en de series die wij daarmee moeten gaan draaien. Tijdens het kampioenschap is uiteraard ook voldoende tijd voor een hapje en een drankje aan de bar. Ook voor iedereen die komt kijken en niet zelf aan het trappen is.

Het protocol:

Iedere renner begint 1,5 minuut met een startwaarde van 1,5 W/Kg. Daarna volgt iedere 1,5 minuut een toename van 0,5 W/Kg. De winnaar is de renner die het langste kan blijven trappen. Ter vergelijking: Als je een kwartier op de fiets zit dan trap je een vermogen van 6 W/Kg, voor een renner van 65 kilo komt dat overeen met 390 W.

Omdat we van tevoren het startschema willen bepalen werken we met een voorinschrijving. Deze sluit op vrijdag 31 januari, zodat de organisatie de laatste voorbereidingen kan treffen. Voorinschrijven kan door een email te sturen naar: sjors_handgraaf@live.nl. Met als titel Aanmelding CK Wattmeister. Vermeld daarbij je naam, geboortedatum en je licentiecategorie (dit zodat we vast een indeling van categorieën kunnen maken). De inschrijving staat open voor nieuwelingen tot masters, iedereen is welkom!

Praktische zaken:

  • Iedereen rijdt op zijn eigen fiets. Deze wordt dus tussen de series door geïnstalleerd op een van de Tacx Neo trainers. Zorg hierbij wel voor een goede/nieuwe ketting.
  • Wil je van tevoren inrijden voor jouw CK, zorg dan dat je een eigen Tacx mee neemt. Hiervoor reserveren we een plekje in het clubhuis.
  • Bij voorkeur wordt gebruik gemaakt van enkel 11-speed cassettes. Mocht je enkel de beschikbaarheid hebben over een 10-speed fiets, geef dit dan aan bij je voorinschrijving en dan wordt daar rekening mee gehouden.

Voorlopige planning:

  • 12:00 weegmoment voor alle renners.
  • 12:30 start eerste heat.
  • 14:45 finish laatste heat.
  • 15:00 gezamenlijk WK Cross kijken op groot scherm.

(let op, bij veel aanmeldingen zullen we eerder beginnen, zodat we op tijd klaar zijn voor het WK Cyclocross. Dit wordt dan uiteraard op tijd kenbaar gemaakt aan de deelnemers per mail)

 

 

Geen berichten

Back to Top