Björn Spaargaren verrassende winnaar vierde etappe

Geen berichten
Björn Spaargaren verrassende winnaar vierde etappe

De vierde etappe van de Tour de Lisse heeft donderdagavond een verrassende winnaar opgeleverd. In de sprint van een kopgroep van 16 was Björn Spaargaren iedereen te slim (en te snel) af.

De vierde etappe was opnieuw een criterium over 10 ronden. Verschil met het eerste criterium op dinsdag was wel dat er door overvloedige regenval in de voorgaande nacht op twee plaatsen op het parcours grote plassen stonden. Dat deed een extra beroep op de oplettendheid en de stuurmanskunst van de deelnemertjes, maar had geen invloed op de wedstrijd.

Net als in het eerste criterium scheidde zich in de eerste ronde een kopgroep van 16 renners af. Daarachter volgde een groepje van 7 en daar weer achter het grote peloton met daarin vooral de jongere deelnemertjes.

In tegenstelling tot dinsdagavond wisten nu wel alle 16 koplopers het hoge tempo vooraan bij te benen. In de kopgroep liet gele truidraagster Gwen Langeveld met enkele kopbeurten zien dat er vandaag weinig te halen zou zijn. Dat nam niet weg dat met name de andere truiendragers ten aanval trokken. Gwen zat echter constant  vooraan in de kopgroep als een bok op de haverkist om ontsnappingspogingen teniet te doen. Op die manier wist ze het spel tot het eind te controleren.

En dus werd er om de dagzege gesprint. De gele truidraagster leek daarin – net als in het eerste criterium op dinsdag – andermaal aan het langste eind te gaan trekken. Op de van haar bekende grote versnelling kwam ze als eerste over de brug. Naar rechts kijkend dacht ze de concurrentie in het wiel voor te kunnen blijven, maar aan haar linkerzijde wist Björn Spaargaren er ongezien met een paar vinnige trappen in de laatste meters toch nog overheen te komen. Groene truidrager Luka Fredrikze werd derde.

Door de geringe verschillen tussen de toppers bleven de truien waar ze waren. De uitslag van de vierde etappe en de klassementen na dag 4 vind je hier: TDL 2016 uitslag etappe 4 en klassementen na dag 4

 

Geen berichten

Back to Top