Alleen maar winnaars bij Ronde van Lisse

Geen berichten
Alleen maar winnaars bij Ronde van Lisse

Peter van de Reep (op de foto rechts in het groen) wint de Ronde van Lisse bij de basisleden. Ron Kortekaas (in het blauw) en Ruud Duivenvoorden (in het geel) kunnen echter ook met de handen in de lucht over de finish, want zij stellen de eindzege in het Wielercircuit Bollenstreek veilig bij respectievelijk de 40-plus en 40-min. Er waren afgelopen zondag op de Heereweg in Lisse (bijna) alleen maar winnaars. En dat was niet in de laatste plaats het publiek, want het prachtige nazomerweer en de spannende koersen maakten het goed toeven langs het parcours. Het was dan ook de hele middag een drukte van belang.

Nadat de jeugd het spits had afgebeten in de Decathlon Dikke Banden Races, was het de beurt aan de basisleden. Daar probeerde de Tettero-ploeg de koers te controleren om kopman Ruud Duivenvoorden in de gele leiderstrui te houden. De meeste aanvallen droegen daardoor niet ver, al kwam Gerben van de Reep in de slotfase nog een heel eind. Uiteindelijk werd ook hij ingerekend en kwam het op de sprint aan. Daarin leek Marc Stouten aan het langste eind te trekken, maar op de meet werd ie nog net voorbij gestoken door Peter van de Reep. Arie van Oijen werd derde en schreef met 48,7 km/u ook de snelste ronde van de dag op zijn naam. Klassementsleiders Ron Kortekaas (4e) en Ruud Duivenvoorden (8e) hielden de concurrentie voor het eindklassement achter zich, waardoor zij resp. het blauw (40+) en het geel (40-) mee naar huis mochten nemen.

Bij de Masters 50+ gingen ruim veertig ‘taaie rakkers’ van start met Hans van Eijk – hij sierde ook de cover van het programmaboekje – als lokale favoriet. Hij maakte die rol waar door er samen met Matthieu Hendriks en Erik Meerkerk tussenuit te knijpen. Het drietal bouwde een voorsprong van maximaal 25 seconden op, waardoor er in de slotronden nog gepokerd kon worden. In de sprint gaf Meerkerk zich als eerste gewonnen en was Van Eijk tot vreugde van het thuispubliek Hendriks te snel af. Op 13 seconden finishte John Oudshoorn als eerste van het peloton.

In de Sportklasse reed een groep van 9 renners weg met daarbij alle kandidaten voor de eindzege in het Wielercircuit Bollenstreek. Van de kanshebbers viel Dennis van der Zaal als eerste weg. Hij kreeg kettingproblemen en de KNWU-jury gaf hem daarvoor (in overeenstemming met de reglementen) geen ronde vergoeding. In de slotfase scheurde de kopgroep in tweeën. Onder andere Justin Plijter en klassementsaanvoerder Bart van Ruiten konden het niet meer bijbenen. André van Reek en Nick Toonen, die met Nick Zuidewind, Teun Groeneveld en Bob Jonkheer vooruit waren, hadden daarom alle reden om door te rijden. Jonkheer, in Voorhout een week eerder nog winnaar, kwam ten val en kon daardoor niet mee sprinten voor de dagzege. Die ging naar Nick Toonen voor Teun Groeneveld en Nick Zuidewind. Door zijn overwinning sprong Toonen in het klassement van plek vijf naar plek één en kreeg hij bij de huldiging het roze om de schouders. André van Reek eindigde als tweede, net voor Justin Plijter, die als 5e over de meet kwam. Door zijn 7e plaats viel Bart van Ruiten net van het podium af.

RTV De Bollenstreek kan terugkijken op een zeer geslaagde editie van het Wielercircuit Bollenstreek met wedstrijden in Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout en Lisse (2x). De Ronde van Hillegom kon dit jaar door wegwerkzaamheden niet doorgaan, maar de RTV hoopt daar volgend jaar weer terecht te kunnen.

Tom van Leeuwen en Dolly van der Laan maakten foto’s in Lisse. Ze staan hier:

Decathlon Dikke Banden Race: https://photos.app.goo.gl/XJD949nK1KwcwYsz1 en https://myalbum.com/album/tuvHUS74YFQY

Basisleden: https://photos.app.goo.gl/ZPjDIMJnlbBUivqr2 en https://myalbum.com/album/1WRSZByxWpGe

Masters 50+: https://photos.app.goo.gl/2CLgDt0KbmGrit6L2  en https://myalbum.com/album/4p24tmlEg6rJ

Sportklasse: https://photos.app.goo.gl/Z883kou6ByHryqLU2

 

Geen berichten

Back to Top