Alle hens aan dek voor Ladies Classic op zaterdag

Geen berichten
Alle hens aan dek voor Ladies Classic op zaterdag

De Noordwijk Ladies Classic wordt verplaatst van de traditionele dinsdag naar de zaterdag. De 22e editie van de wielerklassieker voor elite vrouwen vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 juni. De verplaatsing heeft te maken met het feit dat Noordwijk dit jaar is uitgeroepen tot ‘European City of Sport’.

Naar aanleiding van de uitverkiezing tot Europese sportstad, besloot de gemeenteraad van Noordwijk ook 2017 tot themajaar te bombarderen. Was in 2016 ‘150 jaar badplaats’ het thema, dit jaar is dat ‘sport’. In het themajaar zal er meer aandacht zijn voor sportactiviteiten. Daarbij ontstond ook de wens om de Noordwijk Ladies Classic een prominentere plaats op de kalender te geven. Met de verplaatsing naar de zaterdag hopen de gemeente Noordwijk en organisator RTV De Bollenstreek nog meer aandacht en publiek te trekken.

De verplaatsing van de rustige dinsdagavond naar de drukke zaterdagmiddag (er zal om 16.30 uur gestart worden) betekent wel dat het voor de organisatie alle hens aan dek is. RTV De Bollenstreek weet zich reeds gesteund door o.a. Autobedrijf Kleverlaan (wagenpark), Golden Tulip Noordwijk Beach (permanence) en Koelhuis van den Berg (logistiek), maar meer vrijwilligers en sponsors zijn gewenst. Om de start van de werving te markeren overhandigde koersdirecteur Piet de Ridder afgelopen woensdag bij Golden Tulip Noordwijk Beach de eerste sponsorbrochure aan sportwethouder Gerben van Duin. RTV De Bollenstreek zal de komende weken met de brochure de boer op gaan om bedrijven te interesseren voor de classic.

De Ridder benadrukte tijdens de overhandiging dat het werven van verkeersregelaars ook dit jaar weer een zorg is. Van de 140 benodigde vrijwilligers bij de Classic vervullen er 40 die functie. Door vanuit het Rijk gestelde opleidingseisen en een voorgeschreven aanstellingsbeleid vanuit de gemeenten blijkt het voor organisatoren van evenementen de laatste jaren steeds moeilijker voldoende verkeersregelaars te vinden. En als ze gevonden zijn meer werk om ze op de juiste plaats in te kunnen zetten. Van Duin erkende dat de regelgeving op dit terrein wellicht wat te ver is doorgeschoten.

Naar het idee van de gemeente Katwijk om een pool van verkeersregelaars op te zetten waaruit organisatoren van evenementen kunnen putten, had de wethouder wel oren. “Je zou bijvoorbeeld kunnen denken om hier de maatschappelijk nuttige tegenprestatie van bijstandsgerechtigden bij te betrekken.” Noordwijk heeft reeds een aantal succesvolle initiatieven waarbij sport wordt ingezet om mensen die aan de zijlijn zijn komen te staan weer te betrekken in sociale netwerken. Die waren mede de aanleiding om destijds op te gaan voor de titel ‘European City of Sport’.

Is uitbreiding van het aantal vrijwilligers en sponsors gewenst, aan ideeën om de Noordwijk Ladies Classic aantrekkelijk te maken is geen gebrek. Zo zal mountainbikeclub De Noordbikers nabij start en finish op de Koningin Wilhelminaboulevard weer een streetrace organiseren en zijn er plannen om middels een rechtstreekse verbinding de toeschouwers op de boulevard te bedienen met beelden uit de koers. Die beelden zouden dan op een groot scherm te zien zijn. Of dergelijke plannen ook werkelijkheid kunnen worden, zal echter afhangen van de beschikbare middelen.

Ben jij of weet jij iemand die als sponsor of vrijwilliger zou willen bijdragen aan de Noordwijk Ladis Classic, meldt dat dan bij Piet de Ridder:  pietderidder10@gmail.com.

 

 

 

Geen berichten

Back to Top