Afgelasting 43e Tour De Lisse

Geen berichten

U hebt het waarschijnlijk al gemerkt, geen activiteit op de geagendeerde datums voor de43e Tour de Lisse op ons clubparkoers.

Tour De Lisse,  het traditionele jaarlijkse evenement in juni voor de jeugd, dat bereid is om op een leuke en aansprekende manier kennis te maken met de wielersport, vond dit jaar geen doorgang.

Al een flink aantal jaren was het lastig om een in aantal representatief deelnemersveld aan de start krijgen van een evenement dat algemeen bekend is in Lisse en de naaste omgeving.  De feitelijke doelstelling was steeds het streven naar 10 ploegen van 6  om zodoende een startveld van 60 te hebben. Dit aantal werd in de afgelopen jaren bij lange na niet gehaald, veelal ploegen van 4 tot 5 rennertjes was het alternatieve resultaat om de 10 ploegsponsors aan een team te helpen.  Ondanks het uitgesproken enthousiasme van deelnemertjes en hun ouders bij elke aflevering, was het opvolgende jaar het weer een grote opgave inschrijvingen binnen te halen. Veel energie werd door het organisatiecomité gestopt in het benaderen van eerdere deelnemers en daarbij hun contactomgeving, zelfs licentiehouders onder de jeugd werden aangeschreven.

Helaas, ondanks alle moeite en uren aan voorbereiding en overleg was dit jaar bij de absolute deadline een resultaat met het bedroevende aantal van slechts 22 aanmeldingen gehaald. Het moet duidelijk zijn dat een meerdaags jeugdevenement niet meer, dan wel onvoldoende wordt gesteund in onze samenleving, jammer, maar het is de realiteit. Voor een organiserend comité is het frustrerend en zelfs een gevoel van ergernisontstaat over de constatering dat het wellicht een gemis betreft aan sportieve motivatie bij kinderen..?

Dat laatste geloven wij echter niet, maar alles lijkt er in ieder geval op dat in de gezinsagenda’s van tegenwoordig te weinig ruimte biedt voor een meerdaags jeugdevenement als een Tour de Lisse.

Tijdens het schrijven van dit bericht is er nog geen definitief besluit te melden over de toekomst van de Tour de Lisse.

Geen berichten

Back to Top